Ella, Förlåt!!

DATUM: 2011-10-31 / TID: 20:40:53

Förlåt för dålig uppdatering :( Men jag känner att jag inte har nån blogglust alls :(
Igår så var jag ju och kollade på lokal hästhoppninig div 2, som tova skrev ;-) I morgon så kan jag ju blogga om vad vi gjorde på teorin och så och på onsddag ska jag vara med på pay'n jump och det kommer det ett långt blogginlägg om!
Jag och Waldo i somras♥

gårdagens

DATUM: 2011-10-31 / TID: 09:40:56

jag var i stallet nästan hela dagen, så jag var rätt så trött när jag kom hem. Vaknade iallafall 7.30. fixa kameraväskan & sånt. Åkte upp till stallet & titta & fotografera tävlingen.Träffa en gamal ridlärare från ponnyklubben som jag heja på också. Ella kom upp vid 10-10.30 & gjorde mig sällskap :) Vi satt & kolla på tävlingen, gick ut till lektionshästarna & så. Vi prata även med Cissi om Pay N Jump, då vi hade fått två tider när det börja. Fick även veta att Saiguss hade dragit ut två tänder så han kunde inte ha bett i munnen, så jag fick byta häst :( Tog iallafall Danne, men tror jag ska stryka mig & hoppa KM istället på Saiguss, det är någongång i November. Ella åkte iallafall hem vid 15-tiden. Jag frös så mycket så jag gick in i stallet & mös med Saiguss. Stog inne i hans box & borsta honom, medans han åt sitt hö! :)
älskar bara honom mer & mer, knas ponny ♥
På kvällen blev det ponnyakuten & världscup hoppningen :) När roffe hoppa vågade jag inte titta, men han klara allt galant, såklart! :)

världens bästa ponny!!♥

Veckoplanering

DATUM: 2011-10-29 / TID: 21:27:54

Det är det som är inplanerat, men på tisdag kommer jag säkert hitta på något mer, och på måndag så är det inte säkert att vi ska gymma!

Höstlov..njaa?

DATUM: 2011-10-29 / TID: 21:05:41

jag kanske inte har bloggat, men jag har faktiskt försökt att fixa en finare design till bloggen!
såhär ser mitt höstlov ut:
så jag kanske inte kommer hinna blogga så mycket, men ni står nog ut?

Stalldag

DATUM: 2011-10-29 / TID: 17:51:22

Följde med Hannah till stallet idag. Stallet heter tveastallet om jag minns rätt. Har iaf haft en jättemysig dag med Hannah och Wille (Regent William).
När jag kom till stallet hade Hannah tagit in han så vi borstade lite innan vi fixade i ordning han och gick till ridbanan. Jag fick börja rida han och han är liten storhäst, så han kändes jättestor i jämförelse med Indy som jag red sist. Jag skrittade och travade fram, han var faktist lite småsvår att rida och jag hade på tok för korta läder, så vi kom innanför spåret hela tiden, haha! Sen fick jag trava över lite bommar. Sen fick jag hoppa i trav nån gång, gick väl sådär, sen fick jag hoppa i galopp, han hoppade av tidigare än jag är van vid så jag var ju allt utom följsam! Sedan red Hannah han och det såg hur fint ut som helst! Wille är ju travare och när hannah fick han så fick han panik om han fick syn på ett hinder och nu kan han hoppa 1m! Och hannah har haft han i lite mer än ett år tror jag. Helt otroligt vilket jobb hon har gjort med han! Efter båda ridit så tog vi in han i stallet och
mös lite med han. Sen så skrittade jag han barbacka till hagen(han går på lösdrift) och hannah gick bredvid. När vi skulle gå ner för en backe så kändes det som jag skulle åka ner för halsen på han ;-)
Bilden lånad från hannahs fb.

6. Alla hästar i stallet

DATUM: 2011-10-28 / TID: 12:54:00

stallet är ju stort & har både lektions- & privathästar, men jag skriver bara om lektionshästarna.
Bamse är en D-ponny som är 13år. En ponny som någon gång har varit allas favoritponny. Han är en gentleman som ställer upp hela tiden! Han kan även vara ganska seg, men när man får igång honom så är han kul att rida!
Saiguss är också en D-ponny & är fem år. Jätteskön att sitta på, men måste försöka att inte låta han böja för mycket på nacken & gå iväg i galoppen. På uteritter kan han bli lite piggare & försöka ställa sig på bakbena & slå upp huvudet.
Picasso är också en D-ponny, han är 11år. Han är sur i boxen, men då måste man vara bestämd, annars är han kul att rida, men han gör inget gratis & man måste hela tiden rida honom.
Waldo är nioårig D-ponny. Han är verkligen mysig att rida när man får igång honom, men är ganska seg i vanliga fall. Han kan bli stark & dra ner huvudet när man hoppar. Han är även ganska surig mot andra hästar. Så man måste hålla ett stort avstånd mellan han & andra hästar.
Indy är 18år & C-ponny. Hon är superduktig i dressyr, men hon kan även försöka testa ryttare, men somsagt hon är duktig i dressyr! I hoppningen är hon också duktig, kan bli en aning pigg.
Robby är 16årig C-ponny, men det märks ingenting, för han är en raket i både hoppning & dressyr. Han har överskottsenergi som skulle kunna räcka till alla andra ponnyser.
Lee är 17år & C-ponny. Hon har väldigt svårt gör högergaloppen? I dressyren är hon jättekul att rida på, men ibland kan hon börja sparka bakut. I hoppningen kan hon vara lite lurig & hitta på lite konstigheter, men om man är bestämd så hoppar hon jättefint.
orkar inte skriva om alla storhästar också, men kan skriva vad dom heter iallafall.
Emil, Calito, Bianca, Hilton, Selga, Indekks, Higgins, Wizir, Popcorn, Danne & Pelia :)

picasso

Emil?

Bamse

Indy

Bianca <3

Pelia

Robby

Saiguss<3

Lee

lektionhästarna

5. Favoritbilder jag tagit

DATUM: 2011-10-27 / TID: 12:23:00

har ju fotat mycket häst senaste tid så det är svårt att välja, men här är några:

några av typ tusen jag fotat :p

7. En sak som aldrig får hända! - Ella

DATUM: 2011-10-27 / TID: 11:20:00

Det är nog att jag skulle vara med i någon olycka som gör att jag inte kan rida(hästrelaterat). Typ att jag skulle bli förlamad eller så. Det är nog det värsta som skulle kunna hända för att man ramlar av när man rider, det är i stort sätt omöjligt och man skadar sig ibland. Hästar lever inte lika länge som människor, så hästar man älskar försvinner. Så ja, det värsta som kan hända är att jag skulle skada mej så jag inte kan rida. 
 Hittade en rätt så passande bild på google

4. Det här är jag bra på

DATUM: 2011-10-26 / TID: 12:18:00

-tycker jag är bra på att vara noga runt hästen, borstar länge & noga!
-jag är bra på att visa respekt för hästar, men är ändå bestämd
det är jättesvårt att säga vad jag är bra på i ridningen :/

Hoppning på Waldo - Tova

DATUM: 2011-10-25 / TID: 22:13:59


som Ella redan berättat hade vi banhoppning.
Uppvärmingen försökte jag få han att inte vara så slö & verkligen gå framåt, gick sådär, men i galoppen så blev han lite piggare! Fick hoppa fram två gånger på ett kryss, han var väldigt slö. Sen la Cissi upp ett räcke som vi fick hoppa en gång, det gick ganska bra. Sen fick vi hoppa på en båge, Waldo drog iväg ganska mycket & då tappar jag min ridning helt, men det gick Ok. Sedan var det dags för att hoppa bana. Jag ville inte hoppa så högt då jag vill vara säker på allt innan jag hoppar högre. Banan gick faktiskt bra, jätteglad! Det kanske inte var det snyggaste man sett, men han hoppa & det var det som var menningen. Så jag är faktiskt nöjd, bästa gången jag har haft Waldo iallafall! Anmälde mig också till Pay N Jump nästa vecka :D Det blev Saiguss & jag ska hoppa 50cm :p

Hoppning på Indy, ramlade av! - Ella

DATUM: 2011-10-25 / TID: 19:54:48

Idag var det banhoppning på shemat och jag hade Indy. Det kändes bra när vi värmde upp och hoppade fram, Indy var pigg och framme för skänkeln och var helt underbar att rida <3
När vi skulle hoppa bana fick man välja hur högt man ville hoppa och jag hoppade kanske 70, 80? Men iaf jag kom mot första hindret och jag höll henne lite för kort, så hon stannade. Jag kom mot hindret igen och det gick rätt så fort och jag kände att; Nu hoppar hon! Jag gav eftergift och skulle precis börja följa med i språnget när hon kastade sig åt sidan. Jag var inte allt beredd utan flög av på sidan in i hinderstödet. Jag har hört andra berätta hur det gick till för jag kännde att jag höll på att ramla av och sedan låg jag på marken och såg Indy kasta sig åt sidan och galoppera iväg. Jag har ett svullet, ömmande knä, men annars har jag bara lite småont i nacken och i ryggen. Så jag hade ändå tur i oturen!

På onsdag ska jag vara med på pay'n jump på Waldo, 70cm. Har aldrig hoppat bana på han, men vet hur man ska rida han så det går säkert bra! :D
Favoritbild i repris. Bilden är från dressyr KM förr förra helgen. :)

6. Alla hästar i stallet - Ella

DATUM: 2011-10-24 / TID: 19:38:58

Eftersom både tova och jag rider på fältis så får hon skriva om hästarna där, så skriver jag om hästarna där Hopi står!
Det står 3 hästar i stallet, Hopi, Hampus och Viggo! Hopi är korsning mellan arabiskt fullblod och connemara, Hampus är en nordsvensk och Viggo kommer jag inte ihåg just nu, men han är en westernhäst. Hampus rids inte utan är mer sällskapshäst, Hopi är skadad och Viggo rids. :)
Viggo t höger och hampus t vänster
Hopi :)<3
Hampus

Viggo

5. Favoritbilder jag tagit - Ella

DATUM: 2011-10-24 / TID: 19:10:12

Är inte så bra på att fota, men...


RIDNING IMORGON!

DATUM: 2011-10-24 / TID: 17:38:33

JA!! imorgon får jag rida igen :) fattar ni hur mycket jag har längtat? Tror det blir hoppning på Waldo? Ska bli så kul, ska verkligen göra mitt bästa för att han ska bli lite kvickare i fötterna & hålla upp hans huvud!

orkar inte vända den :p

3. Det här behöver jag träna mer på

DATUM: 2011-10-24 / TID: 17:33:31

*sisten i skänkelvikningar
*mina händer, vill gärna lägga omkull dom
*skänklarna i galoppen
skriver också bara tre saker..

ja såhär kan det se ut när jag gör en skänkelvikning, vackert va?

4. Det här är jag bra på - Ella

DATUM: 2011-10-24 / TID: 17:02:29

Jag tycker att jag har bra balans och sits när jag rider! Särskilt barbacka, men hållningen kan vara lite sådär då.
Hållningen är riktigt ful på den här bilden, men ändå ;)

3. Det här behöver jag träna mer på - Ella

DATUM: 2011-10-24 / TID: 16:59:18

♦ Att få till en fin form när jag rider
♦ Hoppsitsen, är ju inte världens finaste! ;)
♦ Händer och armar, måste tänka på att böja armbågarna och hålla händerna rätt

Skriver bara 3 saker nu, skulle kunna hålla på i evigheter! ;)
Syns rätt bra på den här bilden med händer och armar.

2. När och varför jag började rida - Ella

DATUM: 2011-10-24 / TID: 16:39:09

Jag har nog alltid varit intresserad av hästar och tjatade väl rätt mycket om att få börja rida! Så en dag frågade mamma om jag verkligen vill börja rida och jag bara "JAAAA!!!". Sedan, någon vecka senare ringde telefonen "Hej jag heter Linda och ringer från gävle fältrittklubb, har du mamma hemma?" jag lämnade över telefonen till mamma och när hon la på sa hon "på måndag ska du få börja rida". Jag var överlycklig! Det var h.t. 2008.

Gammal bild på mej och bamse!!

1. Bild på favorithästen - Ella

DATUM: 2011-10-24 / TID: 16:27:13

30 dagars lista

DATUM: 2011-10-24 / TID: 16:26:27

Kör också på en lista!
1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

1. En bild på favorithästen

DATUM: 2011-10-23 / TID: 23:35:22



så underbara ♥

kör på en sådan

DATUM: 2011-10-23 / TID: 23:30:24

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för

SÅÅ GRYM

DATUM: 2011-10-23 / TID: 17:54:33

GUD SÅ GRYM MALIN ÄR! KUNNA RÄDDA SÅDÄR ÄR INTE ALLA SOM KAN PLUS ATT KOMMA TREA!! GUD VAD SPÄNNANDE DET VAR. WOW SÅ GRYM HON ÄR!! :O

häst på tv

DATUM: 2011-10-23 / TID: 17:12:14

snart börjar sammandraget från världscuphoppningen i Helsingfors :) ska bli kul att titta på.
designen är klar iallafall. kanske inte den mest avancerade, men den får duga än så länge.

dutti ponni(bilden kan tas bort om så vill)

2. När & varför jag började rida

DATUM: 2011-10-23 / TID: 13:40:00

jag börja rida VT-08 med skolan. varför? ville pröva, då det var en som red & sa att det var kul så jag fastnade för det så fort jag satte mig på en häst :)

första ponnyn jag red på Fältis, Bamse ♥

Ska börja uppdatera snart!

DATUM: 2011-10-22 / TID: 18:10:13

Jag har inte börjat uppdatera än på bloggen, men när designen är klar, så tänker jag ladda upp lite filmer och bilder när jag rider och skriva ett inlägg om hopi! :) Låter det bra? ;)

En bild på mej och Bella (som tyvärr behövde avlivas i våras :( ) Från okt 2010

Film!

DATUM: 2011-10-21 / TID: 22:07:56

nu ska jag snart börja titta på hästfilmer, tänkte skriva ett inlägg först bara ;) Det blir "Flicka 1-2" & "Black Beauty" har sett dom filmerna förut, men det var så länge sedan.. Saknar att vara i stalletr! Var sjuk förra vecka, första gången jag missa en lektion & jag har ridit i tre år! ;p På Söndag ska jag iallafall dit så det ska bli skönt :D Ne nu ska jag titta på film, harebra!

fina Lee!

Min prins & min prinsessa

DATUM: 2011-10-21 / TID: 17:58:10


Ang design

DATUM: 2011-10-20 / TID: 20:36:13

designen ska absolut inte se ut såhär! Fixa lite snabbt igår, men ska fixa en bättre i helgen hoppas jag. Tänkte bara berätta det så ni vet ;)

fina prinsessan ♥ haha, kommentera inte sitsen, Tack!

Presentation - Tova

DATUM: 2011-10-19 / TID: 19:17:38

Mitt namn är Tova och är 14 år. Rider som Ella på Gävle fältrittklubb. Där står världens bästa, underbaraste, härligaste, bråkigaste och snällaste häst Saiguss ♥

Saiguss är en femårig D-ponny (valack) importerad från Lettland. Det var kanske inte var "kärlek vid första ögonkastet" när jag såg honom första gången. Efter att han hade stått på klubben ett år, kanske.. Fick jag rida honom! Blev fast direkt. Sedan den 17/5-11 (då jag red honom för första gången) har han varit min favorit och vi har växt tillsammans så grymt mycket.
 
har haft två stycken medryttarhästar, men fått sluta rida dom pga olika anledningar, men tänkte dra upp vilka dom är och så.
 
Hilda var en liten islandshäst som jag red några gånger vintern 2011. Hon var riktigt slö och gjorde absolut ingenting gratis. Men det blev bara bättre och bättre och till sist så fanns det lite krut i damen. Tyvärr så fick hon problem med hovarna och fick åka tillbaka till sin ägare.

Cassie är en 15årig D-ponny (sto).  Denna dam är en av dom roligaste och piggaste hästar jag ridit. Hon älskar fart och fläkt. Jag lärde mig otroligt mycket på henne och är så otroligt tacksam för att jag fått lärt känna denna ponny. Jag valde att sluta rida henne pga att hon stog lite långt ifrån och det var svårt att ta sig dit.

Ella- Bild på Tiger!

DATUM: 2011-10-19 / TID: 18:16:42

Headerbild 2011-06-24

Presentation - Ella

DATUM: 2011-10-19 / TID: 18:07:17

Hej! Jag heter Ella och är 13 år.
Jag bor i gävle och rider på gävlefältrittklubb en gång i veckan. När jag inte är i stallet så friidrottar jag, springer, eller är med kompisar.
Jag har en medryttarhäst som heter Lady Di, men kallas för Gulan. Hon är ett piggt sto på arton år. Jag är hos henne två gånger i veckan. Såsmåningom är det planerat att jag ska komma ut på lite tävlingar med henne, en först måste jag hitta knapparna mer. För tillfället hoppar jag inte på henne, men när jag kan få henne lugn i dressyren kommer jag börja hoppträna henne.
Jag sköter också om en till häst, Miclas Scilla, men det har blivit mer sällan efter att jag börjat rida Gulan. Scilla är också sto, *97. Hon testar lite, men annars är hon jättesnäll. Jag rider western-dressyr på henne.
Är det något mer ni undrar så är det bara att kommentera!

Ella

Välkommen till vår blogg

DATUM: 2011-10-19 / TID: 16:47:27

Presentationer av oss kommer komma upp så snabbt som möjlligt!