Ut på äventyr!

DATUM: 2012-06-30 / TID: 09:02:46

Nu bär det iväg mot huvudstaden för att provrida en otroligt fin ponny! :D
/Ella

Rastlöös!

DATUM: 2012-06-29 / TID: 20:27:58

vill rida nu nu NUUU! Jag är så jädrans rastlös och vill sitta uppe på hästryggen igen :/
-en rastlös Tova

Sista dagen med Lady Di<3 (29/6-12)

DATUM: 2012-06-29 / TID: 20:15:24

Som rubriken säger så var det här sista dagen med Gulan. Orkar inte berätta varför och så nu, men det kommer nog komma upp ett inlägg om varför och så i helgen eller nästa vecka.

Kommer sakna dig älskade ponny<3

 


/Ella

Lady Di 28/6

DATUM: 2012-06-28 / TID: 19:41:23

Elina var med idag när jag red Gulan och agerade lite ridlärare! Gulan gick hur fint som helst!:D När jag hade ridit fick elina hoppa upp för hon tyckte hon var så fin att hon ville känna på henne :) Hon är så sjukt fin när hon går i form och verkligen trampar under sig! 
När vi kom tillbaks till stallet duschade och flätade vi henne eftersom hon flyttar på söndag...
Myysigt tt bli duschad... Moster fotade!
FINASTE dressyrponnyn<3
 
/Ella

Lady Di 26/6

DATUM: 2012-06-26 / TID: 19:27:47

Red ut med Annika och Maja, Gulan var pigg, stark och krånglig.
Finns inte så mkt mer att skriva...

/Ella

Lady Di 26/6

DATUM: 2012-06-26 / TID: 14:01:00

Red till rinken för att dressyra lite, hon var rätt fin i början, men började småstegra när det blev jobbigt för henne. Det var mest efter galoppen hon började ställa sig och hålla på. Jobbigt, men det gick bra.
Gulan är jättejobbig att ta in och ut från hagen, det går inte att göra själv utan man måste vara minst 3, en som leder hästen, en som jagar bort som andra hästarna och en som öppnar...

Jag ska ha henne hela veckan nu ,eller ja tills på fredag för hon åker på bete i torsåker i helgen och sedan flyttar hon till Hofors.

/Ella

Lite uppdatering då..

DATUM: 2012-06-25 / TID: 11:57:53

Hej :)
Har inte bloggat här på ett bra tag nu! Men det är ganska dött på hästfronten nu när det är sommar.. Har ju ingen häst att rida så jag känner mig inte så taggad på att uppdatera här något, men jag ska försöka.. Tanken är att jag ska ta en lite paus ifrån hästarna nu i sommar, fårse om jag klarar det.. Är så rastlös nu på dagarna och saknar det som sjutton!
/Tova

Pegaz<3

DATUM: 2012-06-24 / TID: 15:54:31

Foto: Emilia 
 
/Ella

Som ett slag i magen

DATUM: 2012-06-23 / TID: 20:01:30

Bara att ta nya tag och fortsätta leta...

/Ella

Min vecka på Grällsta!

DATUM: 2012-06-23 / TID: 18:03:32

Har haft en het underbar vecka på grällsta! Rekomenderat ALLA att åka dit!
 
Lördag

Jag kom dit vid halv 3 och då gick jag mamma och pappa och kollade runt lite hur det såg ut överallt! Alla samlades och vi fick lite information och så. Sedan åkte föräldrarna hem och vi samlades i olika grupper och körde lite lärakänna lekar. Vi fick oxå berätta om vad för slags häst vi ville ha. Jag sa att jag ville ha en D-ponny som är pigg och har egen motor, men inte är het och vara bra på dressyr. Resten av kvällen var vi mest i stugan.
 
Söndag

Vaknade halv 7, men man är ju inte på ridläger för att sova! ;) Efter frukosten samlades vi i stallet för lite teori. Sen fick vi reda på vilken häst man skulle ha, jag fick Dublin! Så vi åkte til hagarna och hämtade hästarna. Vi tränsade dom i hagen för att rida barbacka tillbaks men flera hästar, bla Dublin har helt uppstressade så vi ledde dom. Dublin var jättestressad. 
När han stog i spiltan blev han lugnare. Sedan var det dags att provrida hästarna! Det kändes inte alls bra med han så jag fick prova Pegaz. Han var lite seg och väldigt stor, men det kändes ändå bra! I spiltan stog han HELT still när jag borstade!
Vi delades in i grupper idag, jag hamnade i blåa!
 
Måndag

På fm hade vi dressyr, P var jättefin, dock lite seg! På em hade vi markarbete och då testade jag sporrar på han och då gick det mycket bättre! Jag kommer faktist inte ihåg så mycket mer från den dagen förutom att jag, Alice, Sofia och Jonna var helt hypra och inte kunde sova på kvällen/natten, haha!
 
Tisdag

På fm hoppade vi, vi delade in blåa och lila gruppen i tre grupper, så vi var färre än vanligt! Vi stog upp i lätt sits under hela uppvärmningen, sjukt jobbigt! Sedan gjorde vi samma övnng som på markarbetet igår, att galoppera över två bommar och räkna sprången emellan. Jag som är van med att rida ponny tänkte att det kanske blir 5-6 språng, men det blev 4, haha! Sedan fick vi hoppa ett kryss i trav och galopp, men Pegaz är så stor att han inte behövde hoppa över! På em red vi ut i skritt och trav, mysigt :) Efter att vi lämnat hästarna i hagen så visade några ledare hur man gör när man visar häst på utställning och så fick man prova. 
 
Onsdag
 
På fm hade vi gymkhana! Vi hade Pegaz och Figaro, dom största hästarna haha! Vi hade lite olika grenar och bytte häst efter varje. Vi körde blåa mot dom lila! Blåa vann! :D
Efter lunch hade vi dressyr, det var sjukt varmt ute så P var segare än vanligt, men ha var fin ändå! Vi delade upp gruppen i två och red efter varandra. Det var skön eftersom då blev de mer utrymme och man kunde fota varandra! ;)
På natten blev vi väckta av att ledarna sprang runt och öppnade dörrarna och skrek att vi skulle vakna! Det var dags för spökrundan ;) Det var hur läskigt som helst men ändå kul!
 
Torsdag

På fm red vi ut i alla gångarter, P var pigg och framåt! På em hade vi hoppning. När vi vämde upp struntade jag helt i var han hade huvudet och la att fokus på att få fram han. Vi hoppade en liten bana, men det var lätt lågt så då tyckte han inte det var någon idé att hoppa utan mycket bättre att galoppera över. Vi avslutade med att hoppa ett räcke som var lite högre och då gick han mer framåt och hoppade fint!
 
Fredag

På morgonen när vi hämtade hästarna kom Pegaz till mig, jag blev hur glad som helst! På fm hade vi barbacka lektion, hur kul som helst, vi körde lekar, red(i alla gångarter) och hoppade utan händer, körde huvud, axlar, knä och tå samtidigt som vi travade, red i damsadel och sånt! Jag gled av en gång ;) Vi red i 1,5h, men det känder som typ en halvtimme!
På eftermiddagen hoppade vi bana, pegaz var trött...
Vi släppte ut hästarna innan maten idag och efter att vi ätit dansade vi kring midsommarstången! Sedan var det talangjakt, blåa gruppen var heelt klart bäst men vi vann inte :( Sen var det disco till halv 12. 
Sofia och jag sov ute på gruset utanför stugorna, haha! Vi la oss i sovsäckar på mattor. Vi sov där halva natten och sen gick vi in.
 
Lördag

Sista dagen... Jag var gråtfärdig redan när vi tog in hästarna! 
Vi hade uppvisning för föräldrarna, vi hoppade bana! Jag hoppade 50/60, så jag hade ju lagomt otaggad häst. Han var pigg och framåt när vi red fram men sen var det slut på energin! Vi kom runt iaf, och han gjorde jättefina galoppombyten efter hindrerna när han landade i fel galopp.
Vi tog ut hästarna i hagen direkt efter vi ridit. Jag grinade hela vägen till hagen och när vi skule sitta av så ville ingen det utan alla satt kvar, haha! Sedan när vi suttit av frågade emma(en ledare) om vi var beredda att gå in i hagen och alla bara "neej!". Det var så jobbigt att lämna Pegaz, jag har verkligen fäst mig vid han och det känder verkligen som han var min...
Men jag får ju se han igen om ett år, för jag SKA dit nästa sommar också!<3
/Ella
 
 
 

Provridning...

DATUM: 2012-06-16 / TID: 09:00:00

Ska provrida en ponny idag, och sedan bär det av mot grällsta! Spännande...
/Ella

Lekar på Waldo, Saiguss och Danne!

DATUM: 2012-06-15 / TID: 20:41:15

Red igen idag och vi hade lekar barbacka. Jag had Waldo först. Vi värmde upp i alla gångarter och sen körde vi hela havets stormar. Vi kom i mitten nånstans ;) Sedan bytte vi hästar, jag fick Saiguss och vi körde att man skulle trava med så långa steg som möjligt vi kom nästnäst sist, haha! Efter det fick jag Danne och vi skulle trava med så korta steg som möjligt och då vann vi! Han var jättefin och jag skulle gärna rida honom igen.
Som sista skulle vi hoppa ett enkelhinder och så hade vi hästarna som vi hade frn början. Jag hoppade runt 60 som högst. Jag tänkte hoppa lite högte, men han stannade (vilket helt och hållet var mitt fel eftersom jag tvekade och blev passiv i min ridning), så jag valde att hoppa lite lägre. Då överhoppade han, men vi kom iaf över! ;)
Nu kommer jag bli borta från bloggen i en vecka, men jag kommer skriva som en dagbok i ett block som jag har med mig varje dag, så jag kommer skriva om min vecka på grällsta när jag kommit hem!
/Ella

Lady Di 14/6

DATUM: 2012-06-14 / TID: 18:49:45

Red till rinken och dressyrade lite med Maja/Gudrun och Angeliqua/Musse.
Man känner på Gulan om hon ridits igenom riktigt dom senaste dagarna eller inte... Om hon inte har det så är hon stark och springig, så idag fick jag kämpa! Jag arbetade mycket med skänkelvikningar i skritt och på böjt spår i trav. Red också lite serpentinbågar i galopp, så då blev det ju också lite förvänd galopp! Avslutade ridpasset med att låta henne sträcka ut lite (utan att det gick för fort) i galopp.
Btw, hon kommer åka på bete till torsåker i slutet av månaden och vara där till slutet av augusti...
/Ella

Lady Di 12/6

DATUM: 2012-06-14 / TID: 18:44:36

Glömde visst blogga i tisdags, hihi! Jag, wilma, annika, maja och monique red till mackmyra och "badade" med hästarna. Eller ja, badade och badade, vi gick i en bit i vattnet så hästarna fick plaska lite. Gulan var lite skeptisk att gå i men tillslut gick det!
/Ella

Dagens ridpass

DATUM: 2012-06-12 / TID: 20:23:29

Fick Saiguss idag! Vi värmde upp hästarna ute bakom ridhuset. Uppvärmingen var ett enda kaos och ingen hade koll -.- Sedan så gick vi ut i spåret och hoppa lite hinder där, gud så kul det var! Saiguss kändes lagomt pigg och det gick jättebra att hoppa, även om vi inte hoppa så högt ;)

Sedan skritta vi en stund innan vi hoppa igen. Saiguss tagga till ordentligt då, men han lyssnade väldigt bra ändå. Tyckte det var mysigt att bara rida lite i skogen utan några krav på hästen, lät saiguss rulla på i hans egen takt, även om jag fick hålla igen mycket då vi red bakom Bamse ;) Efter ridpasset hjälpte jag Signe att Duscha Greta, hon blev ren och fin :D -Tova

nu var ännu en termin på ridskolan avklarad!

bästa ♥

Tagga ridläger!

DATUM: 2012-06-11 / TID: 11:44:13

TAGGA en veckas ridläger på grällsta på lördag!! Kommer bli sjukt kul :D får se om jag fixar lite tidsinställda inlägg på bloggen för den veckan, för jag kommer inte kunna blogga då.
Arkiv.
/Ella

slutat rida Cassie

DATUM: 2012-06-09 / TID: 20:02:21

-rubriken säger nog allt-
Jag har bestämt mig att sluta rida hennnae, pga av olika skäl.
Kommer inte blogga så mycket just nu så ni vet!

älskade häst..♥

slutat rida Cassie

DATUM: 2012-06-09 / TID: 20:02:20

-rubriken säger nog allt-
Jag har bestämt mig att sluta rida hennnae, pga av olika skäl.
Kommer inte blogga så mycket just nu så ni vet!

älskade häst..♥

Lady Di 7/6

DATUM: 2012-06-07 / TID: 21:45:06

Red dressyr i gropen idag! Hon var hur fin och helst :)
Fokus låg på formen ch jag jobbade mkt på böjt spår och sidvärts! Annika hjälpte mig lite hur jag ska göra i galoppen så att hon inte skjuter ut bogen och då gick det mkt bättre! Jag ska ha låg stadig ytterhand och innehanden ska jag höja lite. Jag är iaf jättenöjd ed dagens ridpass :)
/Ella

Hoppning på Saiguss

DATUM: 2012-06-05 / TID: 20:53:37

Red igen idag!
Häst: Saiguss
Övning: Hoppa serie
Något bra: Min sits
Något dåligt: Takten
Vi hoppade serie idag, kryssstuds-1galoppsprång-räcke-2galoppsprång-oxer
Till en början var S seg och motvillig, men det blev bätte eftersom! Han gick i ett jätteojämt tempo och i trav-galopp frn början och då var han bara jobbig, jag fick han inte att gå bra alls, men när de blev lite högre taggade han till och då var det jättekul! Han hoppade jättemjukt så det var inga problem med att hänga med i sprången så sitsen var jättebra :) Dock åker armbågarna ut, men det är lätt att träna bort!
image description
/Ella

Lady Di 4/6

DATUM: 2012-06-04 / TID: 21:22:29

Red ut i spöregnet med Wilma/Celmah, Sofie/Musse och Moniqu/Gudrun idag! Vi hade tänkt rida till gropen och dressyra lite men det var så blött och regninigt så vi tog en galopp och red hem. Jag red rätt kravlöst, men hon var ändå jättefin och lyssnade bra även i galoppen där hon brukar bli stark.
I morgon tar mamma henne för jag ska rida igen! :)
/Ella

Lady Di 3/6

DATUM: 2012-06-03 / TID: 19:17:25

Tog en promenad i regnet idag, hon hade hopptränats igår :)
Kan det inte sluta regna?! Det är ju bara kallt och blött :(
/Ella

Ingen Cassie

DATUM: 2012-06-03 / TID: 16:51:12

Blev ingen Cassie idag :( Har varit på jäärnvägsmuséet så jag hann inte iväg. Kan inte rida min lektion på Tisdag heller för vi ska ha en "festival" med skolan så måste vara med..
-Tova

Jag mår bra av hästarna!

DATUM: 2012-06-03 / TID: 15:21:21

Jag älskar verkligen att vara i stallet, jag kan liksom spänna av och bara vara mig själv. Det är nästan som meditation faktist! Det händer otroligt mycket i mitt liv just nu så då är det skönt att komma ut till stallet för då släpper jag allt jobbigt som hänt under dagen och bara fokuserar på hästarna. Det är dessutom ett så härligt stall, alla är jämt så glada och trevliga, så det gör ju också att man längtar dit! Får se om jag kanske kan vara där en dag till i sommar! :D
/Ella