Tisdagens ridpass

DATUM: 2012-08-31 / TID: 17:08:17

Saiguss och hoppning
 
Börja att värma upp hästarna i hela ridhuset, men ingen hade koll på någon så jag fick hålla på på en volt när jag galoppera.
Våran övning ↑

Vi började att trava över det "gråa hindret" sedan skulle vi fatta galopp vid A och sedan hoppa ett lågt kryss och sen lägga volt och sedan hoppa det andra. Vid C skulle vi sakta av till trav igen och trava innan den oranga bommen och då skulle vi vända och trava över bommarna. 
 
Övningen gick väl sådär, hade träningsverk i benen så så fort jag slarva lite med benen så tog han chansen att dra sig lite utåt. Vi fick hoppa liiite högre på kryssen som avslutning. Vi skulle få så in så många galoppsprång mellan hindrena på långsidan. Första gången hoppa vi på 6 och andra 5. Ganska nöjd med sprången över hindren, men han blev ganska pigg och drog igen och då höll jag i för mycket i tyglarna och inga ben så då blev det trav innan andra hindret.
 
Ett ganska ok pass, fanns mycket saker som skulle ha ändrats, men vi kan ju inte vara på topp varje dag!
 ;)
 
Menningen var att jag skulle ha med mig någon som skulle fotografera, men min farfar släppte av mig vid stallet så ingen kunde fotografera. Ska försöka få lite bilder till nästa gång!
-Tova
 

Fått tillbaka motivationen?

DATUM: 2012-08-26 / TID: 20:39:46

Känner att jag vill ta tag i bloggningen här nu! :D
Fixat lite inlägg, men jag har lite dåligt om idéer :(
Ni får jättegärna komma med nå tips!
 

svarar på en kommentar

DATUM: 2012-08-23 / TID: 18:40:05

jag tycker att eran blogg är jätte kul att läsa.Men ni bloggar bra 1-3 gånger i veckan det tycker jag är jätte tråkigt för om man har en blogg tycker "jag" att man ska blogga minst en gång per dag även om man bara lägger utt en bild
 
Fick denna kommentar och tänkte svara på det i ett inlägg:
-Jag är full medveten av att vi inte bloggar så mycket här, men jag har fullt upp i mitt liv och skolan har dragit igång och så. Ella har fått en ny häst och den kräver ju självklart mycket tid hon har också börjat skolan och jag tror hon hellre vill vara med kompisar på hennes lediga tid än att sitta vid datorn!
 
Vi bloggar alltså när vi har tid! Och när jag äntligen sätter mig ner och gör tex "dagens ridpass" så skriver jag ganska noggrant och detaljerat. Och personligen så tycker jag för att ha en "bra blogg" så ska man skriva lite ordentligare inlägg och inte typ "hejhejdåinlägg" med samma bilder, det blir tråkigt!
 
Hoppas ni förstår nu, varför vi kanske inte bloggar varje dag här!
Kul att du tycker om våran blogg och med en sån här kommentar vill man uppdatera oftare, men tiden finns bara inte..
-Tova
 
 

Markarbete med världens svettigaste ponny

DATUM: 2012-08-21 / TID: 20:01:10

Markarbete på utebanan idag!
 
Jobbade hästarna självständigt i både trav och galopp. Saiguss var ganska fin i traven och formen blir bara bättre och bättre! I vänstergaloppen fick vi en jättefin fattning och fick in en jättebra rytm. Men sedan så skulle jag se om jag kunde öka galoppen och då blev saiguss piggare och tyvärr lite svår att få tillbaka.
 
Första övningen gick ut på att på ena kortsidan skulle vi rida skänkelvikning till ett par bommar och sen över dom sedan skulle vi lägga en stor volt vid andra kortsidan och över en bom. Saiguss hade ju blivit lite piggare då så han var svår att få tillbaka så skänkelvikningarna blev platt och inte alls bra. Jag blir alldeles uppstressad och hård i handen. Vi gjorde denna övning i båda varven.
 
Andra övningen skulle vi göra samma sak men skippa skänkelvikningarna och då låg det två hinder vid varje kortsida där man skulle lägga volt och hoppa och sen så skulle vi trava över bommarna på ena långsidan. Vi fick till ganska bra volter, men när vi skulle rida över bommarna gick han iväg för snabbt och det resulterade med att det blev snubbel. Och sen så en gång när vi hoppa ett hinder på volten så släppte jag iväg honom för tidigt och han hoppa av för tidigt. Sötnöten drog ner sitt huvud så tyglarna blev ju jättelånga, och jag som inte hann med riktigt blev jätteförvånad att jag satt kvar. Sista språnget så fokusera jag ordentligt och lät honom inte hoppa fören jag sa till och då blev det ett riktigt fint språng.
 
Jobba hästarna i båda varven i trav på slutet och Saiguss gick riktigt fint!
Cissi sa att han jobbar mycket bättre när vi jobbar hästarna på fyrkanten och så. Jag tror att jag blir lite för fokuserad på uppgifterna som vi får. När vi ska hoppa tex så blir jag så extremt nervös och vill att allt ska gå perfekt så jag inte ramlar av. Måste verkligen slappna av och bara ta det lugnt lite, annars blir det pannkaka av allt iallafall.
 
Saiguss var dyngsur när vi var klara! Han brukar ju alltid bli svettig, men denna gång var det så att när man klappa honom så stänkte det typ.. Så skulle han gå ett pass till, söta hästen då ♥
 
Tyvärr så blev det inga bilder idag, men om det är hoppning nästa vecka, kanske jag kan få någon att filma och knäppa kort ;)
 
Oj sicken lång text det blev, men har ju inte uppdaterat på en vecka så nu har ni lite läsning iallafall, haha ;P
-Tova

Tiden bara flyger förbi!

DATUM: 2012-08-20 / TID: 15:52:31

På torsdag har jag haft Noel i 1 månad, tiden bara flyger förbi! Jag hittar nya knappar på henne hela tiden, börjar förstå mer och mer hur hon fungerar.
 
Hon börjar släppa till i dressyren, giraffhalsen börjar försvinna ;) Jag har inte galopperat så mycket på henne utan ist jobbat mycket i trav, men igår jobbade jag med galoppen och hon fixade att galoppera två varv utan att dra iväg eller byta till fel. 
Släppte till och blev så otroligt fin sen, hon varken bråkade eller försökte springa ifrån arbetet utan jag fick nästan sitta och driva. Hon blir så känslig i munnen då med, man behöver bara ta lite, lite i henne. Hon kommer bli en såååå fin dressyrponny!<3
Okej, nu ska jag sluta sitta och skryta om ponnyn min, haha ;)

/Ella

Helt OK skillnad på 3 veckor!

DATUM: 2012-08-17 / TID: 20:37:47

Bild från en av dom första dressyrpassen:
Jag är verkligen inte stolt över den här bilden, men det är såhär hon gick i början...
 
Här är en bild från i tisdags:
Foto: Sanna Nordén
Det är det bästa dressyrpasset på henne. Hon gick till en början med huvudet hööögt uppe men helt plötsligt släppte hon bara till. Det var en riktig Wow! - känsla. 
 
Om vi kan utvecklas så mycket på 3 veckor... Hur grymma kommer vi inte vara om några månader då?!:D
 
Jag har min drömhäst, även hon är lite ouppfostrad och inte så välriden, men det är sånt man får jobba med, right? Och man ska ju inte glömma att jag inte ens haft henne i en månad än!
<3
Foto: Sanna Nordén
 
/Ella
 
 

Saiguss 14/8-12

DATUM: 2012-08-14 / TID: 21:27:25

Fick ha finfina Saigussen idag ♥
 
Vi tränade övergångar och så jobba vi lite med att ha bakdelen innanför spåret. Saiguss jobba på jättefint i skritten! Han orkade inte helt, men han gjorde sitt bästa. Han protstera lite när det böev föör jobbigt och då lät jag honom skritta några steg innan jag fortsatte med övningen.
 
I traven var det lite svårare att hålla formen då han var lite på och av så fick jobba mycket med att få¨fram honom. Galoppen gick jättefint och han sökte sig neråt! I mellanåt blev han lite piggare och ville springa ifrån arbetet, men tog jag tillbaka honom lite och då skärpte han till sig.
 
I slutet jobba vi hästarna på volten och gud så fint Saiguss gick i skritten! Riktigt fint, men då var han lite tröttare så han blev lite att han drog tygeln hur handen på mig.
 
Jag är jättenöjd med Saiguss och min insats. Båda var nog lite trötta efter sommarlovet, men ändå han var ruskigt fin idag!
-Tova
 

Ska snart iväg :)

DATUM: 2012-08-14 / TID: 15:45:20

Snart är det dags för dagens veckans höjdpunkt, RIDNING! Har längtat hela dagen och nu är det snart dags :)
Igår gjorde jag rent mina ridstövlar också , behövdes verkligen då de var riktigt skitiga! :p
Såhär ser jag ut idag :p
och en bild på mina nu rena stövlar! ;)
-Tova
 

Rodeohästen min!

DATUM: 2012-08-13 / TID: 20:53:16

Vet seriöst inte vad det var med ponnyn min idag, haha!
 
Red ut med Eva/Bruno längs Salabanan. När vi kommit över vägen var det en jätteläskig(enligt Noel iaf) traktor  så hon började hoppa lite på bakbenen men lugnade sig snabbt. Sen när vi nästan är framme vid gropen är det något som prasslar till i buskarna, hon vänder om och börjar bocka. Det var inte glädjesprång utan hon ville få av mig. Jag tappade stigbyglar och tyglar, men höll mig kvar. Tillslut slutar hon bocka och drar i stället iväg i skengalopp. Jag hade ingen som helst kontroll, försökte bara att inte få panik, för vi var ju på en väg! Jag hade precis lyckats få in fötterna i stigbyglarna när det kommer en bil. Den saktar in längs vägen (TACK!!) och då börjar hon dra ner på tempot. Jag hoppade av så fort jag fått spott på henne och gick tillbaka till där Eva och Bruno var. 
Vi gick till rinken där jag skrittade och travade henne lite så att hon fick lugna ner sig lite, sen satt jag av och ledde henne tillbaka.
 
Hon har aldrig gjort så förut, men hon fick väl nå ryck. Tur att det gick bra iaf
Jag och Puman i förrgår, snygg outfit, osv! :D
 
Sanna följer med till stallet i morgon och fotar :)
 
/Ella
 
 

Mål inför HT 2012- Tova

DATUM: 2012-08-13 / TID: 11:34:00

Imorgon drar ridskolan igång för mig. Jag har självklart satt upp personliga mål som jag ska försöka uppnå denna termin.
 
- Händerna
Måste fortsätta träna på mina händer.. När jag rider lite hetare hästar så vill jag gärna dra upp dom.
 
-Skänkeln
Stadig, och intill hästen ska det vara. Har ganska svårt med det så måste se till att jobba med det
 
-Blicken
Förut så hade jag en ganska bra blick, men nu vill den gärna titta mer neråt.
 
-Självförtroendet i hoppningen
Måste verkligen få tillbaka självförtroendet i hoppningen! En av de största målen just nu.
 
-Nervositeten
När jag är med på Pay N Jumps så blir jag alltid så nervös så det är verkligen något jag måste träna bort!

På Tisdag..

DATUM: 2012-08-12 / TID: 15:14:21

..ÄR DET RIDNING IGEN!
Ni fattar nog intre huuur mycket jag längtar! Har ju inte ridit sedan jag red Ior i Hälsingland och ridit ett ordentligt ridpass var ju sista gången på Vårterminen. Förstår inte hur jag klarar mig, men jag sitter ju varje dag och tittar på hästbloggar och kollar efter medryttarhäst.. Men nu på Tisdag bilr det dags igen!
 
Tänkte fixa ett inlägg om mål inför Höstterminen snart!
-Tova

Rosa?

DATUM: 2012-08-12 / TID: 13:57:24

Jag har typ alltid varit "emot" rosa på fuxar, men jag såg en bild på elvira och noel och där hade hon rosa på henne och det var faktist rätt snyggt! Så nästa inköp kanske blir ett knallrosa schabrak? ;)
 
Hej, mamma, jag vet att du inte håller med, men jag lovar, hon kommer bli sååå snygg i det!
 
 
 
Och en rosa huva till! :D Synd bara att märkesshabraken är snyggast och dyrast... ;)
 
/Ella
 

Barbacka

DATUM: 2012-08-12 / TID: 11:58:46

Jag har ridit barbacka på Noel två gånger, men på Hopi och Scilla gjorde jag det nästan hela tiden och jag har hoppat lite barbacka också så jag tycker väl att jag kan kalla mig själv en rätt van barbackaryttare.
Vissa hästar är hemska att rida barbacka på, som t.ex Saiguss på ridskolan, haha! Har har sån vass ryggrad och man sitter rätt ostadigt när man travar. Men Hopi ville jag bara rida barbacka på, kunde knappt ha sadel på henne för att jag kädne att jag inte kom åt henne.
 
Igår när jag pratade med Elvira så sa hon bla att hon är nästan lättare att rida barbacka på! Jag har ju bara vågat skritta ut barbacka på henne,haha! Men första gången jag testade så kände hon att jag var i obalans så hon började galoppera ;) 
 
Tänkte iaf rida lite dressyr barbacka idag, blir troligtvis bara skritt och trav, men vi får se, om det känns bra så tar jag väl en galopp :)
Får hoppas jag sitter kvar! ;)
 
Den ända gången jag satt barbacka på Gul!
 
/Ella

Tagelarmband

DATUM: 2012-08-11 / TID: 14:52:45

Klicka för att stänga bilden
Ett tagelarmband är något som står högt upp på önskelistan nu! Synd bara att jag nyligen fyllde år, haha! ;) 
/Ella

Noels förrförra ägare

DATUM: 2012-08-11 / TID: 14:42:30

Har fått tag i Noels förrförra ägare, jättekul! Har nämligen inte fått veta så mycket om Noel av dom vi köpte henne av. Men et är kul att höra saker om sin häst!
 
Så alla vet heter hon inte Nilla och lyssnar inte alls på det utan det är Noel eller Puman som gäller! :D
/Ella

Åsikter

DATUM: 2012-08-10 / TID: 22:43:42

En sak jag märkt nu sen jag fick Noel är att ALLA har åsikter om ALLT. Jag ska sköta om och rida min häst på det sätteet, nej det sättet, oj herreguuud så kan du inte göra osv! Det finns inte så myckeet rätt och fel inom ridsporten utan mycket är en smaksak. Man får helt enkelt välja vilka man vill lyssna på, men det är klart jag vill ha alla tips jag kan få! 
Det hade på sätt och vis varit skönt om det fanns "rätt och fel" i ridsporten, haha ;) 
 
Och kan ju säga det till alla, jag är fullt medveten om att min häst inte har så mycket muskler osv, NI BEHÖVER INTE KOMMENTERA DET! Alla såna (taskiga) kommentarer tas bort!
 

/Ella
 

New in!!

DATUM: 2012-08-09 / TID: 20:40:53

Fyndat lite begagnat idag! Det är så bra att an kan hitta sånt för det är ju så mycket man behöver nu i början!
Jag har inga bilder på sakerna men fixar det om jag komemr ihåg i morgon ;)
Jag köpte iaf:
Cavallo junior ridstövlar
Eskadron bekbenskydd
Thermo master vintertäcke
Stalltäcke
2 sadlar att prova
Träns+tyglar
Stigläder
 
Så nu blir det att prova allt i morgon! :D
Nästa vecka börjar hoppspecialen men jag kommer missa första gången så nästnästa vecka börjar det för mig!:D
 
/Ella

Klättring!

DATUM: 2012-08-08 / TID: 22:00:34

Klättrade med Noel idag! Såhäääär kul enligt både häst och ryttare!! Dom sista gångerna kunde jag knappt hålla henne innan backen utan hon stog och hoppade upp och ner på stället, haha sötan!
På vägen hem fick mamma skritta henne, eller ja, en liten bit iaf för jag gick lite nära, Noel blev rädd för något och hoppade runt och råkade sparka till mig på hälen(!)... Helt och hållet mitt fel, men det gjorde så ont att jag knappt kunde så jag fick hoppa upp och rida resten av biten hem. 
Jag smorde oxå idag!
När vi skulle gå tillbaks till stallet från hagen så fastar jag med foppatoffeln(gjorde så ont i hälen så jag kunde inte ha gummistövlar, hehe) i leran och ramlar... Sen när vi kommer till stallet måste ju mamma berätta det till ALLA! Men det skulle väl jag ha gjort om det var hon som ramlade, haha ;)
 
Var så kul idag när vi red, vi mötte två som cyklade och den ena bara "ååh, vilken fin häst!". Blir så glad av att höra sånt! :D
Här ser ni min sadel oxå, vi letar ny, men den funkar tills vidare!
 
/Ella

Besviken :(

DATUM: 2012-08-08 / TID: 21:11:59

Var 99% säker på att vi skulle ta någon medalj i hoppningen, men nej så var inte fallet :( Kan inte förneka att jag är besviken, nu när ridsporten fått lite mer uppmärksamhet så fick vi sådan otur. Men alla har ju gjort sitt bästa och Guldstjärna till Lisen som hoppa fast än hon gick på smärtlindring. Får hoppas på medalj i dressyr iallafall. Och alla gör ju sitt bästa och dom kan ju inte göra mycket mer än det. -Tova

Det flyter på!

DATUM: 2012-08-07 / TID: 21:09:42

Livet som hästägare flyter på! Tycker mer om henne för varje dag, och det kommer samtidigt fram mer saker om henne! Har ju lite olika teorier om hur kan ha haft det hos tidigare ägare osv, men jag vet ju inte "säkert" så det är inget jag skriver här!
 
Hon var inte ordentligt riden på länge(!) när hon kom, så jag arbetar mycket med formen. Konditionen är ju inte den bästa och hon är väldigt omusklad, men det kommer det bli ändring på!
 
Idag red jag ut med Annika/Waja och galopperade ute för första gången! Hon har varit så PIGG att jag inte har velat göra det utanför inhängnad, haha ;) Men det gick bra, hon var lugn och lyssnade bra.
Och nej, jag bryr mig inte ett skit om att matcha när jag bara rider hemma! :D
 
/Ella

Tävling

DATUM: 2012-08-02 / TID: 11:14:22

'' Jag är med och tävlar om en valfri grimma från hööks UNDER 100kr hos NATHALIE ''
Om jag vinner så vill jag ha den hääääri strl cob!
/Ella