Hoppning på Picasso

DATUM: 2011-11-29 / TID: 19:58:27


Eller om vi ska kalla det markarbete...
Han var jättejobbig i boxen, sur, nafsa, sparka, osv. Det blir inte bättre av att jag är så rädd för hästen, hehe... ;)
När vi skrittade fram så försökte jag verkligen jobba han framåt och det gick bra. Sedan när vi travade så gjorde jag mycket tempoväxlingar och han lyssnade bra. Vi skulle göra lite volter också. Sedan galopperade på fyrkanten och då skulle vi stå lite i lätt sits, måste träna på balansen...
Vi började med att göra övningen i trav alla samtidigt, det blev rätt rörigt när alla inte hade kontroll över sina hästar, men det fick bra för picasso och mej! :)
Sedan gjorde vi övningen 1&1 och då red dom som ville i galopp, jag gjorde det och det gick bra med svängarna :) När alla hoppat klart så fick några hoppa samma bana fast hon hade höjt hindrerna på långsidan, det gick bra det med! Kom lite snett på tredje, men det löste sig ändå!
Som avslutning fick vi hoppa hindrerna på långsidan en gång på ström.
Jag är nöjd med ridpasset, blev riktigt svettig ;) Till nästa vecka har jag önskat att få Bamse eller Pelia :)
/Ella

Dagens ridpass-Saiguss

DATUM: 2011-11-29 / TID: 19:55:48


Hoppning på Saiguss :D
Värmde upp hästarna i alla gångarter. La volter runt två hinder på långsidorna. I högergaloppen så var han ganska stel & jag kunde inte riktigt forma honom i hörnen. Övningen idag var att träna på vägar. Vi fick först trava över bommar. Saiguss var ganska snubblig så fick verkligen försöka få honom att lyfta på benen ordentligt. Sen la Cissi upp bommarna så att det blev kryss. Hoppa det två gånger, sen fick vi som ville hoppa lite högre hoppa två räcken istället för kryss (jag var en av dom, är grymt stolt :D) Sen avslutade vi med att hoppa dom två räckena som stod på långsidan.  Saiguss blev väldigt pigg idag & kunde inte stå stilla när Waldo skulle hoppa -.- När vi hoppa räckena så blev han väääldigt pigg så det blev lite konstiga hopp, men ingen avramling :D Är rätt så nöjd över ridpasset. Hästbyte nästa vecka.. Önska:
1.Saiguss (igen ;p)
2.Bianca
3.Indy

Nya tag - Tova

DATUM: 2011-11-28 / TID: 17:10:58

förlåt mig för bad uppdate, men har varit rätt så deppig för den där Hilda-grejen, men ska ta nya tag.
Taggar hopplektion imorgon på Saiguss :) Markarbetet med honom gick ju superbra förra veckan & det är hans svaga sida :D Nästa vecka ska jag PRAOA!!!! :DD Jag har typ fått världens bästa prao-ställe också, hihi avslöjar inget än ;p Jag lever iallafall, om någon undra ;)

du kommer ha en speciell plats i mitt hjärta..

Vem är du?

DATUM: 2011-11-28 / TID: 16:39:38

Är så nyfiken, vem är du och hur hittade du in på vår blogg? :) Lämna gärna en kommentar! :D
/Ella

Dressyr

DATUM: 2011-11-27 / TID: 15:23:06

Sitter och kollar på stockholm horse show på tv på dressyren! :) Nu vet man hur det ska se ut på riktigt, haha ;) Tänk vilken dröm att få tävla där!
Tänkte berätta om en dröm jag hade när jag var mindre! ;)
Det var att hoppa i globen på en häst som skulle heta "Lord of Beijing" och vara en fux med bläs i pannan och fyra helstrumpor. Han skulle vara rätt pigg och lydig, men ändå busig att rida. Han skulle kunna hoppa hur högt som helst och kunnna böja på nacken (det här var innan jag börjat rida!!). Sen till utrustningen. Den var väldigt viktig i mina drömmar! Jag skulle ha vita ridbyxor, svart kavaj, svarta superblanka ridstövlar, sporrar med silvriga glitterstenar på, och en hjälm med sverigeflagga på. Lord skulle ha svart sadel och svart träns med dubbeltyglar. Stigbyglarna skulle vara dekorerade med silvriga glitterstenar och det skulle tränset också vara. Schabraket skulle vara vitt med gul-blå passpoal. Lord skulle självklart ha vit flughuva med gulblå passpoal som matchar schabraket.
Vi skulle vara med på både hoppningen och dressyren i globen och vinna både och. I hoppningen skulle vi hoppa 2m och det skulle gå superfort! I dressyren skulle han böja på halsen som en riktig dressyrhäst ;)

Känns som det märks rätt mycket att jag inte visste sådär jättemycket om hästar när jag var mindre ;)
/Ella

Onsdagens ridpass & en tråkig nyhet

DATUM: 2011-11-25 / TID: 17:42:58


Tog in båda hästarna från hagen. Började med att borsta Hilda, tränsa henne & pussa lite på henne. Börja att rida ut en sväng, tölta & galoppera lite. Men det var så hårt underlag så jag red ut på en åker & rejsa där. Gud vad kul det var :) Hilda var riktigt pigg & försöktee faktiskt bocka av mig ;p Så när hon blev så pigg så red jag in i hagen & galoppera av henne lite där. Det går bara bättre & bättre med henne. Efter att jag hade ridit klart så hoppa jag av henne & promenera en bit med henne, sen träna jag lite med henne på marken. Hon är verkligen sammarbetsvillig & vill alltid göra sitt bästa ♥ När jag var nöjd med henne så gick jag tillbaka & borsta av henne lite & ställde in henne.
nu till den tråkiga nyheten. Öppna min mejl i eftermiddags & ser att jag har fått ett från Hildas ägare.
Jag fick inte komma & rida henne idag då hon verkligen är öm i fötterna så hon ska förmodligen åka tillbaka till sin gammla ägare :( När jag äntligen hittat en medryttarhäst & jag älskar verkligen Hilda så tas det bort ifrån mig..

Ge mej snö!

DATUM: 2011-11-24 / TID: 15:37:39

Känns allmänt jobbigt och tråkigt med det här höstvädret! Bara halt, mörkt, deppingt och lerigt. Nej, nu vill jag ha snö! Ett stort + med snön är ju också att hästarna inte blir leriga! :) Det blir dessutom ljusare, många fina foto tillfällen, man får lust att vara ute, det blir julstämmning, osv. Listan kan göras lång! :D

/Ella

Spännande skötarsystem

DATUM: 2011-11-24 / TID: 13:27:53

Jag satt och kikade runt på olika ridklubbars hemsidor och kom in på en ridklubb som hade ett rätt spännande skötarsystem! Kopierar in en text från hemsidan ;)

 

"I Vallastallet börjar man sin hästskötarbana genom att sköta get, därigenom får man möjlighet att prova på samt visa att man är mogen för det ansvar det innebär att vara i stallet regelbundet och att ta hand om ett djur. Kravet på en hästskötare är tex att man minst tre gånger i veckan är i stallet och sköter om sin häst (se grundreglerna längre ner på sidan).

Hur länge man sköter get är varierande men minimitiden är 6 månader om man är yngre än 13 år och minst 3 månader om man är över 13 år. Det vanligaste är ändå att man sköter get längre tid än så.

För att börja sköta get måste man vara minst 8 år och för att få sköta häst minst 10 år.

Det som avgör när man får sköta häst är först och främst vilken häst som är ledig för tillfället och att den tilltänkta skötaren är lagom stor och tillräckligt kunnig för att klara av att rida den utan ridlärare.

Självklart måste man vara medlem och rida kurs i Valla för att bli skötare!"

Lite kul ändå tycker jag ;) Jag förstår delvis varför dom har så, men getter? Är det inte en ridskola med hästar?


/Ella

 

Rida med hosta = Mindre smart! (...men det var nog värt det ändå! ;)

DATUM: 2011-11-23 / TID: 19:09:03


Jag har varit sjuk sen i fredags eftermiddag, förkylning. I söndags mådde jag hyffsat så jag stoppade i mej alvedon och var med på marching for life - konserten! Har feber under natten till måndag, så jag stannade hemma måndag-tisdag. Under tisdagen mår jag bra, lite småhostig bara, men i stort sett frisk. Så jag tyckte att jag skulle fixa att rida! När jag red kände jag att jag hade förkylning i kroppen, men det var inget som hindrade mej. Men när jag kommer hem börjar jag hosta, men idag var jag i skolan ändå. Jag har i stort sett hostat mej igenom hela dagen, inte kul. Få se om jag sover bra i natt om jag ska till skolan i morgon, men jag hoppas kunna gå till skolan!!
Så... Inte såå smart att rida förkyld och med hosta, men med tanke på hur bra det gick var det nästan värt det! =)
Fick gratis såna på idol så nu vet ni vad jag lever på just nu! ;) Dom gröna åt jag dock upp igår! ;) (jaaaa, hela påsen...)

/Ella

Ge hästen godis vid NH träning?

DATUM: 2011-11-23 / TID: 18:56:00

Jag är väldigt frågande till att ge hästen godis vid NH träning, t.ex att få hästen att följa dej. Hästen ska vilja följa efter dej, inte efter godiset.
Vad tycker ni??


/Ella

Hilda idag :)

DATUM: 2011-11-23 / TID: 07:21:06

Ska till hilda idag, har studiedag så då kan jag åka och rida lite tidigare så det inte är så mörkt. Hade tänkt mig rida ut & ha mycket galopparbete. Hoppas verkligen att vädret håller sig så det inte börjar regna, tråkigt att det ska vara så grått & kallt ute. Tänkte också lägga upp ett "schema" hur dagarna med Hilda kommer se ut denna vecka.
designen håller på att fixas, håll ut!
/Tova

Markarbete på Robby

DATUM: 2011-11-22 / TID: 20:13:54



Robby var lite småjobbig, väldigt tiggig i boxen (eftersom det gick runt en tjej och matade hästarna med godis...). Och jag var lite snurrig, så när jag tränslat så såg jag att jag glömt lägga på sadeln? ;) haha.
Han var till en början väldigt piggelin, men sen lugnade han ner sig lite. 
Vi skrittade såklart först ett tag och sedan när vi travade fick vi rida självständig, så jag gjorde volt vid A och C. Sedan fick vi gå in på volt och börja jobba hästarna i galopp. Jag höll han rätt kort i galoppen, annars vill han gärna dra iväg.
Sen till huvudövningen, här kommer en bild. 

Vi började med att arbeta i trav och sedan skulle man fatta galopp efter bommarna på diagonalen och bryta av till trav efter volten. Det var väldigt rörigt i ridhuset pga vissa inte fick sina hästar att trava, vilket man absolut borde kunna när man är på den här nivån, men iaf så kom dom ivägen för oss andra som har kontroll över våra hästar. Men Robby var rätt lugn och jag är nöjd! 



Sista övningen gjorde vi enskilt i galopp. Vägen vi red syns på bilden. Jag lutade mej lite mycket framåt och tog han kanske liite för mycket i munnen, måste tänka på att både ta och ge. Vi gjorde övningen i båda varv och andra gången gick bättre än första eftersom jag hade bättre kontroll då.

Jag är riktigt nöjd med ridpasset och längtar till nästa vecka då vi ska hoppa! :D

/Ella
 

Markarbete - Tova & Saiguss

DATUM: 2011-11-22 / TID: 18:30:16


Saiguss är den bästa & mest underbaraste hästen i hela världen ♥
Det var en skillnad att komma upp på hans rygg efter jag har ridit Hilda nu :) Vi värmde iallafall upp hästarna i alla gångarter. Vi fick självständigt jobba hästarna i trav i höger varv först & sedan vänster. Efter det gick vi in på volterna & börja galoppera. Älskar verkligen hans galopp! Sedan började vi med dagens övning. Vi börja först med trava över bommarna allihop, vi la en volt & trava över en bom. Vi la sedan in galopp när vi gick in på volten & bröt av till trav efter volten. Sedan fick vi bara galoppera över två kryss. Det gick jättebra & det kändes som jag hade kontroll över honom. Är så stolt över Saiguss han var bäst idag :D

Fördomar

DATUM: 2011-11-22 / TID: 10:53:53

Dressyrryttare
Rider aldrig ut
Rider alltid med skarpa bett och sporrar
Är rädda för att hoppa
Det dyraste är det bästa
Är bitchiga och otrevliga
Ser ner på de som tävlar på lägre nivå
De tycker att Pikeur är det ända rätta och ingenting annat
De älskar att rätta andra, men klarar inte av att själva bli tillsagda
De älskar att skryta om tävlingsframgångar och hur hög ridbarhet deras hästar har

 

 

Hoppryttare:
Rider aldrig dressyr och tycker att det är tråkigt
Är märkes fixerade
Rider alltid hästen bakom lodplanet, när de väl rider hästen i form
Kan inte rida utan en massa hjälptyglar och speciella bett
Är oseriösa och flummiga
Kan inte sitta i en dressyrsadel och måste alltid ha korta läder
Bryr sig bara om hinderhöjden

 

 

Isisryttare:
Tycker att deras gren är den allra svåraste bara för att de har två extra gångarter
Islandshästen är den enda rätta rasen som alla borde ha vilken gren de än rider
Ryttaren är 2 meter lång och väger på tok för mycket

 

 

Ponnymammor:
Blir galna när det inte går bra för deras barn
Står inne på framridningen och gapar
Är alltid griniga
Stammisar i sekretariatet
Älskar att skryta om sina barn och ger blickar till de ryttare som rider bättre än det egna barnet

 

 


Travmänniskor:
Tänker bara på pengarna hästen ska springa in
Kuskarna är arga gamla gubbar
De selar och spänner hårt
Lägger sig bakåt i sulkyn och sliter om hästen galopperar

 

 


NH/trick/horsemanshipmänniskor:
Älskar att leta fel och påpeka hur man egentligen borde göra för att lösa problemet
Tror alltid att de vet bäst
Tycker att alla som rider är djurplågare
Deras sätt är det enda rätta
De måste använda sig av godis

 

 


Ponnyungar på hopptävling:
Låter mamma gå banan
Hoppar på fart
Rider med pessoabett, martingal och vill så gärna hoppa fram med gramantygeln på
Måste ha GPA och Tretorn samt matchande luva, schabrak och skydd i en cool färg för att sticka ut, dock har alla det.

 

 


Gymkhanaryttare:
Har alltid pyttesmå ponnysar
Rider alltid med pessoabett
Ponnysarna är gamla och ouppfostrade
Skabbig utrustning

 

 


Ponnyungar på dressyrtävling:
Gråter på framridningen om hästen inte kröker på nacken
Kan inte reglerna på framridningen, speciellt inte högerregeln
De kan inte avgöra hur ritten var förns de sett procenten, utifrån det bestämmer de hur det gick, och vad som gick bra eller dåligt. Vann de gick det självklart sååååå bra, blev procenten dålig var också ritten dålig, trots att de var nöjda innan de såg resultatet.

 

 


Ridskoleryttare:
Det är viktigt att vara den bästa skötaren
Jofahjälm, gummiridstövlar, säkerhetsväst och tygvantar med noppror
Kan inte rida en häst på tygeln
Hatar teorilektioner
Blir jättesura när någon annan rider sköthästen
Hatar att smörja

 

 


Ridtravare:
De lär sig inte att fatta galopp, och gör de det tar de alltid vänster
De skänks bort gratis eller säljs för en liten summa när de inte duger på travet
Köps av orutinerade ryttare som tar ”det billigaste” dom kan hitta
Kan inte gå i form
Rids med pessoabett och graman

 

 


Ponnypappor:
Kör, bär och betalar
Dagens problem är hur man ska parkera för att snabbast komma från tävlingsplatsen
Tillbringar dagen i kafeterian
Tycker att alla hästar är jättefina och blandar ihop sitt barns ponny med någon annans

 

Skogsmullar:
Älskar Börjes
Tycker att allt förutom att rida i skogen är fel, fel och fel
Rider alltid med bomlös sadel
Tycker att ridstövlar är överskattat och obekvämt
Rider alltid utan nosgrimma eller bettlöst
Bekvämlighet kommer alltid före utséendet
Har alltid bruna/mörkgröna kläder till både sig och hästen
Låter alltid hästen vara ”fri” och rider den aldrig i form

Haha, mycket stämmer ju också! ;)

Diss!

DATUM: 2011-11-22 / TID: 10:44:14

Stör mej riktigt mycket på ridskoleungar som ser på hästen som en slags maskin eller leksak.

T.ex innan ridlektionen. Dom struntar i att borsta och kratsa hovarna, gör det kanske om dom har kommit väldigt tidigt. Så dom börjar med att  sadla och då drar dom såklart åt sadelgjorden jättehårt på en gång. Sedan stoppar dom  in bettet i munnen på hästen utan att värma det och förstår inte alls varför hästen inte vill öppna munnen då. Och sedan, när dom ska rida så rycker dom hästen i munnen ofta, och lyssnar inte alls på när ridläraren säger åt dom att inte göra så. Efter ridlektionen ställer dom hästen i boxen och kanske råkar "glömma" att ta av benskydden. Och skölja bettet, det gör dom naturligtvist inte. (I tisdags när jag hämtade Robbys träns var bettet riktigt smutsigt, så jag fick skölja det innan ridlektionen...)
 
Klart att alla "ridskoleungar" inte är sådär, men jag har sett flera hålla på sådär mot hästen. 

Rösta på Roffe!

DATUM: 2011-11-21 / TID: 10:13:03

Har ni sett att Roffe är nominerad till Jerringpriset 2011? :) Jag har röstat, hoppas ni också gör det! :) i kan rösta HÄR 

/Ella

Ingen Hilda

DATUM: 2011-11-20 / TID: 17:40:01

blev ingen Hilda idag. Hon hade gått ett hårt hoppass igår så hon fick vila idag. Så ska nog dit på Onsdag istället då. Tittar just nu på världscuphoppningen & sen blir det Ponnyakuten. Taggar till ridpasset på Tisdag blir nog markarbete på Saiguss ♥

horse in balance

DATUM: 2011-11-20 / TID: 11:16:15

Denna video är värd att se på! Titta hela, ni kommer absolut missa något om ni inte tittar!
/Tova

hästar, hästar & ännu mer hästar - Tova

DATUM: 2011-11-19 / TID: 22:01:51

uppdateringen från min sida har inte varit den bästa idag, men har känt mig lite dålig..
Kanske åker upp till Hilda imorgon :) Hade tänkt rida ut en bit & träna på galoppen för att se om höger är lika fast än vi inte är i hagen. Ska kanske försöka få med mig någon om det skulle hända något & då kan ju dom knäppa lite bilder, men dom kanske inte har lust att gå ;)

Hopp KM

DATUM: 2011-11-19 / TID: 14:40:34

blev inte riktigt vad jag tänkt mig idag :( Vaknade alldeles försent så kom till stallet förens 10.30 & då hade ALLA lektionsponnys hoppat. Så hann inte fota Hannah :( Kolla iallafall klart på alla ekipage & sen åkte jag hem.
/tova

Hoppsitsar

DATUM: 2011-11-19 / TID: 13:37:00





Blir det automatiskt att skänklarna åker bakåt och hälarna åker upp när man hoppar högt? ;)

/Ella


21. Någon jag vill träffa

DATUM: 2011-11-19 / TID: 12:20:43

ROLF-GÖRAN BENGTSSON!!



En riktigt stor idol!!

16. En bild som gör dig lycklig

DATUM: 2011-11-19 / TID: 11:42:00

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

DATUM: 2011-11-19 / TID: 10:57:00

Tisdagar:
Vaknar, går upp och duschar, sminkar mej och fixar håret. Äter frukost innan jag går ut till bussen. Är i skolan hela dagen, sedan tar jag bussen hem, byter om till ridkläder, fikar och åker till stallet. Där kollar jag på hästlistan vilken häst jag har. Sedan sätter jag på hästen grimman, sätter antingen fast den eller låter den vara lös. Borstar av den lite slarvigt, kratsar hovarna och hämtar sadel och träns. Sedan borstar jag hästen lite noggrannare om jag har tid. Efter det så sätter jag på benskydden, sätter på med hjälm och väst, värmer bettet, sadlar, tränslar, sätter på mej handskar och sedan väntar jag på att få gå ut till ridhuset. Där inne rider jag lektion och efter lektionen så lämnar jg över hästen till ryttaren som ska ha den efter. Sen åker jag hem, äter middag, åker till korpen och styrketränar med friidrotten, åker hem, duschar, fikar och går ch lägger mej.

Inte så bra skrivet, men ni får stå ut ;)

/Ella

20. Något jag vill göra

DATUM: 2011-11-18 / TID: 22:26:00

Börja tävla!! I hoppning, dressyr eller båda!! Står på kö till hoppspecial och om jag får börja där snart så kanske får böja tävla snart, vet inte hur det funkar.
Annars så skulle det vara om jag fick en egen häst att tävla med, men det är nog inte så troligt!
 

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

DATUM: 2011-11-18 / TID: 20:13:00




Ni finns alltid där och är bara så bäst! Loveu!<3

F*N!!!!! :(

DATUM: 2011-11-18 / TID: 19:57:49

Blir inget KM i hoppning för mej i morgon! :( Har haft feber idag:( Det är ju rtt ansträngande att rida ändå, och jag vill inte ligga sjuk hela veckan :( Får inte heller för mamma och pappa :(
Får väl tagga till nästa år i stället ;)
Har sett att det kommer bli julklappshoppning den 17 december på fältis så jag kan ju vara med då på Waldo.

Men det känns ju jättetråkigt att bli sjuk såhär en dag före :( Jag har längtat i typ en månad :(
Slänger in en bild på finaste<3

Det här är början på något bra

DATUM: 2011-11-18 / TID: 17:35:04


Red Hilda idag igen :) Tanken var att jag skulle rida ut. Jag red ut en bit & försökte hitta någon bra stig att rida på, men hitta ingen  det hann bli så mörkt så red tillbaka & red i hagen istället. Träna lite på hennes galopp & idag gick det så mycket bättre än förra gången! Hon är lite fjantig i höger, men det ska vi försöka jobba på. Tölten börjar jag vänja mig vid så är jättenöjd över ridpasset idag :) /Tova

Hästliv - Tova

DATUM: 2011-11-18 / TID: 17:28:00


visste ni nog inte, men nu ska ni få veta.
När jag var mindre var jag med tre andra personer & lekte att vi hade osynliga hästar. Min hette Sigge som var en vit arab & kunde hoppa högt. Så varje dag i skolan & efter lekte vi att vi galoppera runt på våra osynliga hästar. Jag & en kompis skrev tillomed en låt om hästar vid namn "hästliv" Haha, skäms inte ett dugg över det, det är bara kul att komma ihåg sådana saker från barndomen :)

Planer för helgen - Tova

DATUM: 2011-11-18 / TID: 13:55:00

inget bestämt ännu, men såhär tror jag att dagarna kommer se ut.

Fredag: Skola, tandläkare & rida Hilda
Lördag: Fota HoppKM & bio
Söndag: Kanske Hilda?
Det blir en riktig hästhelg om allt går som planerat då :)
Blir nog en uteritt imorgon för att se hur hon beter sig då. På lördag när jag fotar kommer jag självklart att fota Ella också så det blir nya bilder :) Kameran ska med imorgon när jag ska rida Hilda, så är det bara!

(denna bild har jag fotat när det var dressyr KM)

Så glad att jag hitta hästarna!

DATUM: 2011-11-18 / TID: 12:47:00


Danne & jag på en privatridning för Cissi i dressyr

17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad

DATUM: 2011-11-18 / TID: 12:02:00

ARG

LEDSEN

GLAD


Bilder på mej och Scilla i somras!

DATUM: 2011-11-18 / TID: 11:39:00

Såg att jag hade bilder på mej och Scilla sen i somras! :D
Fixade sadeln som hade åkt på sned;)
Inte så smickrande bild, men.
Vackra häst<3 mamma som knäppte den ;)

/Ella

13. Min högsta dröm

DATUM: 2011-11-18 / TID: 10:53:00

Hästrelaterat så det att antingen att tävla i OS hoppning eller att ha en gård med hästar som jag föder upp, rider till och tävlar på. Att ha en liten ridskoleverksamhet skulle ju cokså ha kul :)
Måste fixa nya bilder snart.

Hopi<3

DATUM: 2011-11-18 / TID: 09:55:00

Har så sjukt mycket bilder på H, för många för att ladd uåå i ett inlägg, men här kommer några! 

Red för annika hult, höst 2010



Film:


Enda filmen jag har på oss<3

18. En bild jag aldrig publicerat förut

DATUM: 2011-11-18 / TID: 07:07:00

Finns ju en anledning till det! Uuuusch!!!! ;) Men man ska väl bjuda på sig själv? :)
Rätt dålig kvalite också x)
Jag har varit lite sådär småsmart och fixat massa tidsinställda 30dagarslista - inlägg, men jag vet dock inte på vilka dagar! Så därför kan några vara i fel ordning, men jag hoppas ni står ut!

Min helg! - Ella

DATUM: 2011-11-17 / TID: 19:56:40

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

DATUM: 2011-11-17 / TID: 18:32:30

När jag är i stallet kan jag slappna av och bara njuta.
Jag tycker att det är så härligt att bara stå och mysa med hästen<3 å när jag rider är det en sån härlig känsla att känna att jag har kontroll över detta stora djur, att jag kan få den att göra saker jag vill.

lite kortfattat sådär, men a.

Nu ska det bli ändringar!

DATUM: 2011-11-17 / TID: 16:48:00

mer uppdatering, ny design & nya bilder, ja nu ska det bli ändringar på bloggen! Ska till stallet & fota KM, då ska Ella vara med så då blir det nta bilder på henne :) Sen ska jag komma ihåg kameran nästa gång jag ska rida Hilda. En helt ny design håller på att fixas & uppdateringen ska bli ännu bättre, iallafall från min sida ;)
/tova

20. Något jag vill göra - Tova

DATUM: 2011-11-17 / TID: 15:54:00

Jag vill hoppa högt! Inte vara så himla rädd, bara sätta sig upp på hästen & sväva över 150cm kanske? haha, ne inte så högt då, men ni förstår. Jag vill inte vara höjdrädd, jag vill kunna hoppa högt!

såå vacker - Tova

DATUM: 2011-11-17 / TID: 14:45:00

var & titta in på lite bloggar tills jag kom in på en med en sån vacker häst!

denna blogg finns denna underbara häst
(har fått lov att använda bilderna!)

Dagens ridpass - Tova & Hilda

DATUM: 2011-11-17 / TID: 12:10:00


igår var jag & red Hilda igen :) Det var ganska mörkt så hann inte träna så mycket från marken. Borstade henne & tränsa (red barbacka) Jag började med att skritta runt lite. Sen red jag skritt med lite kortare tyglar. Hon gick jättefint, tills vi red förbi hindrena, då skulle hon gå in i dom? Så varje gång vi red förbi där så höll hon på sådär. Jag tölta ganska mycket med henne för att jag skulle bli van. När jag skulle börja galoppera så gick det väl sådär, men jag red längst ner i hagen & rejsa ner, i mitten så gjorde jag halt & sen fortsatte jag galoppera. Hon blev riktigt fin i galoppen tillslut. Så då tölta jag henne lite & hoppa av. Promenera några varv med henne innan jag åkte hem. Jättenöjd över ridpasset :D Glömde tyvärr kameran igen :/

12. Min favoritgren

DATUM: 2011-11-17 / TID: 10:45:00

Det här var väldigt svårt! Jag gillar flera grenar ju! Äh, då får jag ta mina favoritgrenar!
Hoppning
Fick bli en bild på Hannah och Wille
Dressyr

Western
(kan bara grunderna men det är ju kul ändå!!)
googlebild

/Ella

Synas i mörker - Tova

DATUM: 2011-11-16 / TID: 16:22:00

igår efter ridpasset åkte jag & min farfar in på Hööks & köpte en reflexväst till mig :) Tycker att det är jätteviktigt att synas när det är såhär mörkt nu! Det finns inget ridhus där hon har Hilda så det kommer nog bli mycket rida ut. Den ser ut sådär, men ingen häst på bröstet :( Den är ganska stor, men det fanns bara två storlekar & den andra var ju såklart för liten.

Hildaa

DATUM: 2011-11-16 / TID: 13:11:00

Ska till Hilda idag :)
Håller på & tänker vad vi ska hitta på att göra. Blir nog lite hantering från marken så vi lär känna varandra innan jag sitter upp. Sen ska jag rida ett ridpass & känna hur hon känns. Blir nog mycket övergångar så hon blir lite mer kvickare i fötterna. Vet inte riktig om jag ska rida barbacka eller med sadel? Kameran ska hänga med så det blir lite nya bilder här ;) Fast det kommer inte vara några ridbilder direkt, mer så ni får se hur hon ser ut :)

(slumpbild på lee) /Tova

11. En låt som påminner om en häst du älskar

DATUM: 2011-11-16 / TID: 10:45:00

haha,
miss you...

Dagens ridpass - Tova & Saiguss

DATUM: 2011-11-15 / TID: 19:13:11


som Ella redan har berättat så hade vi dressyr idag.
Saiguss var rätt jobbig i boxen :( När vi värmde upp hästarna gick det rätt så bra. Vi började träna sidvärts på ena långsidan, sen skulle man lägga tre serpentinbågar. När vi träna på serpentinbågarna gick han hur fint som helst! Vi fick sen träna på medellinjen. Gick väl sådär.. Träna utan stigbyglar typ halva lektionen. I galoppen var han hur fin som helst :D Tog fel galopp en gång pga att jag slarva, men han var duktig :)
skulle tagit med mig kameran, men glömde den :(

Dressyr på Robby

DATUM: 2011-11-15 / TID: 19:04:36


Häst: Robby
Övning: Att rida sidvärts på medellinjen.

Vi värmde upp genom att först skritta och sedan trava och sen gjorde vi sidvärts på ena långsidan och serpentiner på andra.
Robby var rätt lugn och stundtals gick han riktigt fint :) Han rycker gärna upp huvudet lite då och då.
Att rida sidvärs på medellinjen gick rätt bra! :) Robby var inte särskilt svår i någon i varven. Men i slutet sprang han iväg, men jag la volter för att lugna ner han och då gick det bättre.
Jag är rätt nöjd med ridpasset! :)
Jag anmälde mej också till hopp KM på Waldo på lördag, ska hoppa LD alltså 80cm.. Det är ju bara en dm högre än jag hoppade på pay'n jump så det går nog bra! Cissi (min ridlärare) sa att hon trodde att det skulle gå bra, så :) Och han är inte alls tittig, skönt, så det jag måste tänka på är att få han framåt! :D
Hej bildbrist...!

Mål - Tova

DATUM: 2011-11-15 / TID: 16:39:00

tänkte skriva vilka mål jag har inom ridningen:
·
Hopprädslan ska jag komma över, så är det bara!
·
Sitsen ska förbättras!
· Ska bli mer fokuserad & alltid försöka göra mitt bästa
· Bli bra att hantera från marken
listan kan göras lång, men detta är dom viktigaste just nu!

Saker jag stör mig på - Tova

DATUM: 2011-11-15 / TID: 15:54:00

1. Vissa försöker fatta galopp när dom rider lätt! Förstår självklart när man inte ridit så länge & typ precis lärt sig galoppera, men när man har galoppert i typ två år så borde man lärt sig tycker jag
2. När man inte har respekt för andra som rider! Ex. så klämmer man sig in så man själv måste rida över ridbanan eller lägga volt eller när man rider upp i rumpan på en.
3. När man inte har respekt för hästen! Hänt massa gånger att lektionselever går in till en häst, sätter fast den & börjar klappa! Så fort hästen vänder sig mot personen så blir dom är & skriker att hästen ska sluta?


Snart ridlektion! :)

DATUM: 2011-11-15 / TID: 15:46:14

Snart ridlektion :) Hoppas jag får robby lugnare idag ;) Jag kommer troligtvis skriva om ridpasset i morgon, eftersom jag har friidrottsträning efter ridningen :)
/Ella

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det - Tova

DATUM: 2011-11-15 / TID: 15:14:00

har många, men här är två som jag ofta är med

(döda mig inte för bilden ;p)
Varför dom är det är för dom har lika sjuka humor som mig & vi har alltid kul tillsammans.

Mål med Hilda

DATUM: 2011-11-15 / TID: 15:03:00

kör lika som Ella! Även fast jag bara har ridit Hilda en gång så vet jag redan vad jag vill bättra & nå för mål.
- Få henne att gå framåt & inte vara så lat
- Bygga upp hennes kondis
- Träna mycket från marken
- Ha kul & kunna lita på varandra
Hon är ju så pass liten så det kommer nog vara en del hantering från marken, men ett stort måste är att få upp hennes kondis! Det får ta den tid det tar & jag ska absolut inte stressa fram något.
/Tova

Mål med Scilla

DATUM: 2011-11-15 / TID: 14:35:00

Här är mål som jag vill uppnå med Scilla inom ett halvår. Jag är där 1 gång i veckan för er som undrar.

Komma över "trotsnivån" , ja nu är hon lite trotsig och så efter vi inte riktigt känner varandra, men Catharina(ägren) har sagt att när man kommer över den nivån så är hon världens snällaste.

Börja hitta rätt knappar , ja hon är väldigt pigg att rida, och det kommer nog ta sin tid att hitta rätt knappar, som man säger.

Ha jobbat henne lite från marken, och kommit en bit med det.

OM ETT ÅR...

...Har jag galopperat kontrollerat barbacka i repgrimma.

...Kan jag arbeta henne lite löst från marken.

...Har vi fått tillit till varandra

MÅSTE ha nya bilder... 

18. En bild jag aldrig publicerat förut

DATUM: 2011-11-15 / TID: 12:03:00

17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

orkar inte göra den så det får bli 18 istället ;p

tror jag inte har lagt ut den, kanske inte den vackraste bilden..

 

10 saker du inte visste om mig - Ella

DATUM: 2011-11-15 / TID: 10:39:00

1. Jag har väldigt höga krav på mej själv och vill jämt vara bäst på allt.
2. Jag har aldrig varit rädd för att rida.
3. Att vara i stallet får mej att slappna av och må bra.
4. Ridningen påverkar mtt självförtroende, så om det går bra att rida får jag bättre självförtroende och tvärtom.
5. Jag har väldigt lätt för att bli avunsjuk, vilket är riktigt jobbigt!
6. Min familj är riktigt trötta på mitt hästprat.
7. Jag brukar "anilisera" mina ridlektioner på kvällen och liksom fundera på vad jag gjorde bra, vad jag måste bli bättre på och varför det gick som det gick.
8. Jag har precis färgat (tonat) håret med det blev inte som jag ville :(
9. Jag gillar varken våren eller hösten.
10. Jag gör nästan bara tidsinställda inlägg.

Ella - Min tävlingsoutfit

DATUM: 2011-11-15 / TID: 10:04:00

Har bara tävlat en gång, i dressyr men ändå ;)


Hjälm: Hööks/CRW
Ridbyxor: Hööks/CRW
Handskar: Hööks
Skjorta: Treadstone
Kavaj: Carat
Ridstövlar: Mouintain horse ?

/Ella

Kul! :D

DATUM: 2011-11-15 / TID: 09:15:00

Nu kommer bloggen bli mer uppdaterad med "dagens ridpass"!:D För både jag och tova har ju bivit medryttare!!!:D

Btw, om ni vill veta något om Scilla så är det bara att kommentera! Tänkte förresten göra ett inlägg med mål jag vill nå med Scilla! :D

ÄNTLIGEN!!

DATUM: 2011-11-14 / TID: 17:37:56

först & främst så vill jag be om ursäkt för min dåliga bloggning, men ska försöka ändra på det :)
Sen så ska jag berätta att jag nu är en medryttare :)))) Fattar ni hur glad jag är? Jag som har letat som en tok, vistt det är en islänning som är 125cm, men ändå!! När jag ska ut igen ska jag ta med kameran så det blir lite nya bilder på bloggen :)

haha, bilden har ju absolut inget med texten att göra, men vill inte visa samma bilder hela tiden så det får bli en på OLLE ♥ /Tova

Tips på bra bloggar - Ella

DATUM: 2011-11-14 / TID: 17:04:00

www.dressyrmupparna.se


www.nellieberntsson.se


eemiliaaramo.blogg.se


hannahengman.blogg.se


fotopaulina.blogg.se


/Ella

Hiss & Diss

DATUM: 2011-11-14 / TID: 16:51:43

Tänkte köra en (rätt liten) hiss&diss! :)

gpa hjälm.
Vill ha!!!!!!!!!!!
John Whitaker schabrak.
Hur snyggt är inte det här?! :)

Hjälm från ponnyprakt.se
Eöhm...? Inget jag skulle sätta på mej i alla fall...
schabrak från ponnyprakt.se
Brunt kamoflerat schabrak... Ee, nej...



/Ella

Skriv på!!

DATUM: 2011-11-14 / TID: 13:17:00

FEI vill tillåta att man kan tävla med en häst som blöder. Här finns protestlista som man kan skriva på om man är mot det. Jag har gjort det och hoppas att du också gör det!
 

Ridbyxor

DATUM: 2011-11-14 / TID: 11:01:00

Jag behöver nya ridyxor, men jag vet inte vilka jag vill ha!!
Här är lite olika par som jag funderar på.
Röda, helskodda ridbyxor från hööks, 549kr, men det är inte det lättaste att matcha dom och jag rider ju på ridskola, så det blir ju inte så snyggt om hästen har t.ex grönt schabrak... ;)
Dessa mörkblå john whitaker ridbyxorna, 789 kr... Jaa, dom kostar ju en hel del med tanke på att jag bara rider 2 ggr i veckan... Men det är ju jul snart!
Jeansridbyxor från mountain horse, kostar en hel del 699kr. Men det är ju som sagt jul snart.
Jeansridbyxor från hööks, 239 kr, vet dock inte om det är jeansridbyxor jag vill ha...
Vanliga, knäskodda blåa ridbyxor från hööks, 479kr. Men jag vet inte vilken färg jag vill ha!!

Vilka tycker ni jag ska köpa? ;)
/Ella

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

DATUM: 2011-11-14 / TID: 10:27:00

Nellie Berntsson!


Hon verkar leva lite av ett drömliv, i alla fall utifrån sett. Verkar ha massor av underbara människor omkring sej och tänk... Att få rida hennes ponnys...

/Ella

Ella - Min ridoutfit

DATUM: 2011-11-14 / TID: 09:45:00

Jag brukar ha lite oika slags tjocktröjor, och om det är kallt brukar jag ha en annan slags tröja, men den hittade jag ingen bild på. Det är inte heller exakt dom stövlarna, men nästan.

Duktig jag känner mej ;)

DATUM: 2011-11-13 / TID: 18:07:00

Nu har jag suttit och fixat tidsinställda inlägg! :D Jag har fixat med 30-dagarslistan fram till på fredag!:D Känner att jag har ett sånt bloggsug! Härligt att ni kommenterar så mycket också!

En stor...

Åt våra bloggläsare! :D

Ridhandskar

DATUM: 2011-11-13 / TID: 17:47:00

Är det någon som har tips på några varma, sköna ridhandskar att ha på vintern? Jag har testat tumvantar, men dom blir för klumpiga tycker jag!
Dom här använder jag vår/sommar/höst, men det går jämt hål i fingrarna på dom och dom är kalla att rida i!
/Ella

Hoppa med bara tyglar och bett..!

DATUM: 2011-11-13 / TID: 13:32:49

 Läste på ponnysanning om Luciana Diniz som hoppar banor på 160 med bara tyglar och bett! Rätt häftigt, va?

Ella - John Whitaker outfit

DATUM: 2011-11-13 / TID: 11:27:00



Kom gärna med förslag på outfits vi kan göra! :D

Brun & Grön - Tova

DATUM: 2011-11-12 / TID: 13:54:00

visste du? - Tova

DATUM: 2011-11-12 / TID: 12:37:00

Rolf-Göran Bengstsson tog 2st SM-guld i Fälttävlan när han tävlade som ung (1977 & 1979)

16. En bild som gör dig lycklig - Tova

DATUM: 2011-11-11 / TID: 17:08:55

Första Hiss&Diss - Tova

DATUM: 2011-11-11 / TID: 14:25:00


-Jag kommer att ha världens bästa praoplats!!
-Att jag är såhäär nära på att bli medryttare
-Det går verkligen bra i ridningen nu :D

-Höstlovet är slut :(
-Vintern är här, tur så har inte snön kommit än..
-Jag blir aldrig nöjd med våran design :(

Ella - Röd och vit outfit

DATUM: 2011-11-11 / TID: 14:02:00

Ella - Vill ha!!!!

DATUM: 2011-11-11 / TID: 10:45:00

Helst dom blåa eller bruna :D





Dom svarta :)Eller gråa



15. Varför får hästar och ridning mig att må bra? - Tova

DATUM: 2011-11-10 / TID: 19:11:41

Skulle kunna skriva hur mycket som helst, men ska göra det kortfattat!
Jag känner mig så otroligt lugn när jag kommer in i stallet. Det är så härligt att komma in & höra hästarna stå & äta. Älskar att stå & mysa med dom & bara ta det lungt. Skulle spendera många timmar i stallet om jag hade tid & kunde ta mig ut. Det är något speciellt med hästar som får mig att må bra, men kan inte riktigt sätta fingret på det, det är helt enkelt så.

gammal bild på mig & Picasso :)

dålig uppdatering idag

DATUM: 2011-11-10 / TID: 19:06:21

hann inte fixa tidsinställda igår då jag var & red i hela kvällen. Håller iallafall på att fixa tills imorgon :) Ska kanske fixa lite med designen också, kanske en header också? ähh.. vi fårse om jag orkar :p Har världens träningsvärk, har haft det sen i måndags & det blev ju inte direkt bättre efter jag satt på den sega islandshästen ;p

nya ridbyxor..ja tack! -Tova

DATUM: 2011-11-10 / TID: 19:00:53

Har två par ridbyxor. Ett par som har hållt jättelänge, men dom börjar bli lite för små & har börjat gå sönder. Sedan har jag ett par "jensridbyxor" som jag absolut inte har haft så länge & jag använder dom inte så mycket, men dom har börjats nöta ut & börjat blivit såhär ljusa & fula -.- Så ett måste är ett par ridbyxor! Hoppas jag får i julklapp ;) Sådan tackar jag inte nej till:

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

DATUM: 2011-11-10 / TID: 12:04:00

tar en vanlig tisdag för mig då. Jag börjar skolan klockan åtta, så det blir tidig morgon -.- Slutar typ 14.55 då cyklar jag hem. Om jag hinner så äter jag & går ut med hunden innan jag byter om. Åker med farfar till donken & köper en varsin mcflurry, äter faktiskt det varendaa gång farfar skjutsar :P
Sen så åker vi upp till stallet & kollar vilken häst jag har. Brukar stå & gosa med hästen först & sen så börjar jag rykta, sadla & tränsa. Rider en lektion, åker hem, duschar & sen sätter jag mig & bloggar om ridpasset :) Så brukar det se ut ^^

Dagens ridpass - Tova

DATUM: 2011-11-09 / TID: 21:47:33

Idag åkte jag & provred en häst som jag ville bli medryttare på. Det var en gammal travare på 11år. Jag fick rida i hagen själv, medans Fia (ägaren) skritta med en islandshäst. Jag kände att han var lite osäker & man behövde vara bestämd, men man kunde inte skänkla så mycket för då stack han iväg. Pröva trav & då gick det inte så bra :( Det var jättemörkt ute & jag kunde inte koncentrera mig riktigt & hästen stack typ iväg. Skulle även pröva galoppen, men det gick inte heller så bra :( Jag skritta honom lite & sedan hoppa jag av.

 

Fia hoppa upp på honom & jag fick hoppa upp på islandshästen, barbacka, 125cm i mankhöjd? Hon var väldigt slö.. Fick trycka på ordenligt för att hon skulle börja skritta lite snabbare. Fick även pröva att tölta :D Men det tog ett tag innan jag fick tölt på henne. Det var skitkul att rida islandshäst! Hon var ganska seg, men det gjorde absolut ingenting :) Så jag kanske ska bli medryttare på henne istället. Hon skulle mejla mig & berätta hur det blir :D

Scilla<3 - Ella

DATUM: 2011-11-09 / TID: 20:48:00

Hej! :)
Idag efter skolan tog jag bussen till Scilla. Hon är numera min medryttarhäst kan man säga :) Ja har varit där två gånger förrut i somras, men nu ska jag vara där mer regelbundet.

I alla fall, hennes ägare var hemma(vilket nog var tur) men jag fick fixa själv i stallet (det är ett privatstall med två hästar).
Jag började med att hämta henne i hagen. Hon lät mej komma fram till henne, men när jag tog fram grimman så hoppade hon undan och galopperade iväg. Det upprepades tre gånger innan ägaren fick komma ut och hjälpa.. Sen när jag borstade henne så testade hon mej lite genom att se hur mycket jag tillät henne att göra och så. Sen sadlade jag henne och tränslade. Men hon ville ju såklart inte få in bettet i munnen, men tillslut så fick det.
 Sedan ledde jag ut henne i hagen där jag skulle rida, kollaed sadelgjorden och satt upp eller satt upp och satt upp, Scilla drog in magen så att sadeln snurrade runt. Jag rättade till sadeln, och försökte sitta upp igen, men sadeln snurrade runt igen och Scilla började gå... Catharina(ägaren) fick komma ut och hålla emot sadeln så jag kunde sitta upp.
Scilla är väldigt pigg, men i början var hon väldigt lugn, men det berodde på att det var ovant att ha en ny ryttare på ryggen så hon ville känna sig för. Jag skrittade ett tag, sedan travade, red mycket ridvägar och krävde inte så mycket av henne. Jag testade att galoppera, och hon slänge sig iväg så vi håll på att rida in i stängslet, haha. Så jag får vänta med galoppen tills jag kan rida i paddocken. ;)
När jag ridit klart så tog jag av henne sadel och träns, borstade jag henne och sen så "longerade" jag henne i grimma och grimskaft, ja alltså inte riktigt longera, men typ. Det gick iaf jättebra!!

Får se när jag ska dit nästa gång, men då ska jag i alla fall ha vinterridbyxor och varmare skor!! Mina tår domnade typ bort ;s
Mobilkamera med blixt i mörkret... Ja, det säger väl allt!!

/Ella

Uppdateringen - Tova

DATUM: 2011-11-09 / TID: 14:10:00

Tycker faktiskt vi är duktiga på att uppdatera på denna blogg, det går väl lite sämre på våra egna eller iallafall min ;p Just nu har jag en väldigt stor blogglust & det är så kul att vi är två stycken :)Mer en hälften av alla inlägg jag har skrivit är tidsinställda då jag tycker det är roligare att bloggen är uppdaterad hela dagen än många inlägg på en gång :p

Designen se vel halvt cp ut, men den får göra det så länge.. Måste fixa en snygg header, med fina bilder & så :) Känns så tråkigt att visa upp lika bilder hela tiden så vi måste nog fixa lite nytt :pPPpPPpPPp

13. Min högsta dröm

DATUM: 2011-11-09 / TID: 12:33:00

hmm.. jättesvår
min högsta dröm är nog att mina nära & kära mår bra. Jag har bra jobb & bor på en hästgår med mycket hästar! aa typ så :p

haha random bild..

Dagens ridpass - Ella och Robby

DATUM: 2011-11-08 / TID: 19:58:00


Skriver lite snabbt, jättestressigt med läxor
Robby var lite småsur i boxen inte alls på "goshumör". Men han är ju Robby så han gör ju inget dumt. Han ville inte få in bettet i munnen men det gick till slut.

Robby är ju känd för att vara superpigg men jag satt upp med världens sjävförtroende och var övertygad om att det skulle gå bra. Han var lung och fin under uppvärmingen och han gick stundtals fint i formen. Sedan skrittade vi lite på långa tyglar och när vi kortade dom igen så stack han yp iväg? Det var jag inte beredd på. När vi gjorde öppna så travade han bara på... 
Cissi bara skrattade, men det beror nog på att jag blev så förvånad över att ha var så pass svår...
Man kan dela in passet i två halvor, första halvan är jag riktigt nöjd med och andra gick dåligt.
Cissi sa att jag skulle göra som jag gjorde när han sprang ivääg, alltså slappna av, vara mjuk i handen och lägga volter. Jag ska tänka på att inte luta mej så mycket framåt.

I morgon ska jag till Scilla :)
Håller dessutom tummarna för att Tova ska få en medryttarhäst! :D

julafton 2011

DATUM: 2011-11-08 / TID: 19:46:19

"lite" saker jag önskar mig i julklapp ;)

Dagens ridpass - Saiguss & Tova

DATUM: 2011-11-08 / TID: 19:23:01

Det blev dressyr idag på Saiguss!! Han var mysig i boxen från början, men när jag skulle tränsa honom så börja han att dryga -.- Blev inte bättre för att tänset var helt ihopsnurrat..
Uppvärminingen gick jättebra! Vi träna på volterna i trav & galopp. Vi fick öka & minska volten. Gick jättebra & volten jag var med i gick det jättebra för :) Saiguss kändes bra & jag försökte tänka att han inte skulle gör volten för stor. Jag får absolut inte slarva något med honom för då så börjar han försöka sprina ifrån arbetet. Sen skulle vi börja träna på öppna på ena långsidan. Vi fick börja i skritt. GICK HUR BRA SOM HELST! Cissi sa att det såg bra ut :D Sen gick det utför när vi skulle göra det i trav, han bröt av hela tiden! På andra sidan fick vi jobba dom självständigt. Då blev han hur pigg som helst! Försökte springa iväg & så. Cissi sa att hon tror att han inte riktigt
orkar hålla igång traven i en sådan övning, men att jag gjorde helt rätt att uppmuntra honom när det går bra :)
Är jättenöjd över ridpasset & Saiguss! Han var dyngsur efter så det var nog bäst att han inte gick lektionen efter våran :p
ska kanske iväg imorgon & provrida en häst som jag kanske ska bli medryttare på..nervös eller vad?

Du kommer alltid betyda mest♥

DATUM: 2011-11-08 / TID: 15:51:44

HOPI♥

Du har gjort så otroligt mkt för mej... Hjälpt mej att förstå att jag inte behöver vara rädd... Öppnat mina ögon för ett helt nytt sätt att jobba med hästar... Du har alltid funnits där...mer eller mindre... Glömmer aldig den gången d jag märkte att du verkligen kände igen mej... Vi har byggt upp ett förtroende... Jag tycker verkligen att det är skitjobbigt att nästan aldrig kan träffa dej något mer... Saker kommer ivägen... Men jag tänker på dej... ALLTD

En bra ryttare? - Tova

DATUM: 2011-11-08 / TID: 14:07:00

tänkt dela med mig av en tanke jag haft ett bra tag nu. Kom jättegärna med egna åsikter & tankar om detta!
hur är man en bra ryttare?
-är det då man aldrig ramlar av en häst
-man rider sin egen häst jättefint & bra
-man kan rida alla slags hästar bra & fint
-man är duktig runt omkring hästarna
-man har hållt på i många år med hästar
det är ju en av tusen anledningar man kan vara en duktig ryttare.. vad tycker du bevisar att man är en duktig ryttare?

anser ni mig som en bra eller dålig ryttare? Om bra, vad är bra? om dålig vad kan jag träna på?

Marinblå & röd Outfit - Tova

DATUM: 2011-11-08 / TID: 13:50:00

12. Min favoritgren - Tova

DATUM: 2011-11-08 / TID: 12:36:00

förut var det hoppning! älskade att hoppa högt, men nu har jag blivit en riktig fegis så nu hoppar jag bara 40-50cm.. Men jag tycker det är skitkul att tävla i hoppning därimot, men i den höjden.
förut tyckte jag att det var jättetråkigt att rida dressyr, men nu tycker jag det är jätte roligt & vill gärna bli duktigare på det!
skulle tycka det var kul att pröva på lite NH, frihetsdressyr & sånt. så jag vet inte riktig vad min "favoritgren" är. ;)

11. En låt som påminner om en häst du älskar

DATUM: 2011-11-07 / TID: 18:35:28


Du är allt - Sonja Alden
Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
alla drömmar jag har glömt.

Du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
hela livet vill jag ge.

För du är där när ingen ser mig
du är där när stormen yr
du är där när natten skrämmer
du är där när dagen gryr
å jag vill alltid ha dig nära
närsom åren läggs till år
ååh att livet vill oss lära
är att framtiden är vår

nnaa nnaa
nananan dii daa

Närsom klockorna har stannat och tiden tycks stå still
och man inte vågar säga det man längst i hjärtat vill

Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Å förstå vad som än händer är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
alla drömmar jag har glömt
Åh du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
all min längtan vill jag ge

Ja all min kärlek får du bära...

Hela livet vill jag ge

du är bäst ♥

Saker jag gör bra när jag hoppar - Ella

DATUM: 2011-11-07 / TID: 18:23:10

♦ Rider bra och ordentliga vägar
♦ Blicken, ser vägen framåt, har dock en tendens att kolla på hindret och inte framåt innan hästen hoppar av.
♦ Trampar ner hälarna
Det var allt jag kom på ;-)

Saker jag måste tänka på när jag hoppar - Ella

DATUM: 2011-11-07 / TID: 18:12:58

Det är riktigt mycket jag måste tänka på när jag hoppar, så jag punktar ner lite här!
♦EFTERGIFTEN! Tycker seriöst synd om Waldo i tisdags... Jag gav kappt nån eftergift alls... Kändes så i alla fall, me jag har hört att jag måste tänka på eftergiften också!
Balansen, Varför tror ni jag nästan bara ramlar av när jag hoppar? Jag är helt ur balans efter hindren, så om hästen börjar bocka eller något... Då ligger jag där på marken!
♦Farten, jag är riktigt dåligt på att driva och om det går lite för fort vill jsg gärna hålla in hästen istället för att följa med.
♦Sitsen, följa med bättre i språnget, fram med händerna, inte åka framåt i landningen.
♦Landa i rätt galopp

Jag lever! Dock inte uppdaterningen... - Ella

DATUM: 2011-11-07 / TID: 18:03:01

Min dator har som sagt krashat, men jag har fått tag på en dator att blogga ifrån. Säger bara det, Vilken tur att Tova är så bra på att uppdatera!! Helt klart en fördel med att vara två som driver en blogg.

Det är nog ingen som har missat Hicksteads död igår, verkligen hemskt! Det är sånt som man tänker att det händer bara inte! Kan tänka mej hur hemskt det måste ha kännts för Eric, som red hickstead när han bara rasade ihop... R.I.P. Hickstead! ♥
¨
I morgon på ridningen ska jag ha Robby, vilket jag verkligen ser fram emot!! Ska blir kul att rida en riktigt pigg häst... Det var jättelänge sedan jag red han! Det jag ska tänka på att ju att få han lugn, men om man får han att jobba fint i formen så ska han lugna ´ner sig, har jag hört!

Tänkte fixa lite tidsinställda inlägg nu, vi hörs!!
Bild på Pelia från fältis hemsida

Lite kul info

DATUM: 2011-11-07 / TID: 11:23:00

Vet exakt vilken dag jag red Saiguss för första gången! Det var den 17/5-11 jag fyller den artonde så det är ganska lätt att komma ihåg ;) Jag skrev detta på min gamla blogg förut:

Det var hästbyte idag & jag fick Saiguss. Har inte ridit Saiguss förut så jag blev ganska så nervig. Börja att vi börja bråka om tränset, han vägrade att ta in bettet i munnen så han körde upp huvudet hela tiden. Sedan klev han mig på foten.. Aj säger jag bara.

När jag höll på med stigbyglarna så tänkte jag att han skulle kasta av mig eller stegra eller något sånt. Hans skritt var så luftig & underbar. När vi börja trava  var han hur fin som helst & samma i galoppen. När vi gick in på volterna så var han lika underbar i lika varv. Vi fick träna på övergångar, det var jättekul, det ända var att jag hade ont i foten & kunde inte trycka ner hälen i stigbygeln, menmen. Jag har heltklart en ny favoritponny :) Så himla underbar, älskar honom<3

Kommer fortfarande ihåg känslan jag fick när jag red honom första gången, kärleken till honom har bara växt sedan dess. Galoppen på framridningen när det var Pay N Jump kommer jag aldrig att glömma! Känns ändå så sorligt för jag vet att han inte är min :( Trodde aldrig att jag skulle hitta min drömponny på en ridskola..

första ridpasset! Jag vet att ni diggar outfiten ;)

Tävlar om biljetter

DATUM: 2011-11-06 / TID: 20:12:49

R.I.P

DATUM: 2011-11-06 / TID: 18:35:16

Usch vad hemskt det var när hickstead ramla ihop! Satt i soffan & vågade knappt andas, tårana rann...

Svar på kommentar

DATUM: 2011-11-06 / TID: 18:24:49

Fick en fråga som jag tänkte svara på:
Vart bor du? :) jag söker nämligen en medryttare...
svar: Jag bor i Andersberg som ligger i gävle! Om du söker efter någon häromkring så kan du mejla till [email protected] :D

10. 10 saker du inte visste om mig

DATUM: 2011-11-06 / TID: 14:02:00

1. Jag älskar hästar mer än vad jag gjorde när jag börja rida.
2. Jag skulle gå under om jag inte fick rida längre - hästar är mitt liv!
3. Längtar jättemycket tills på Tisdag, längtar att sitta på hans rygg igen!
4. När jag ryktar så är jag jättenoga vid hovarna
5. Jag hatar att rida med spö! Det är bara ivägen!
6. Jag älskar att göra outfits till mej & Saiguss, fast än han inte är min häst ;p
7. Tycker det nästan är roligare att rykta hästen än rida :/
8. Jag har letat medryttarhäst i snart ett år :(
9. När jag är i stallet mår jag jättebra :D
10. Förut var jag jätteblyg i stallet, men nu är jag inte det ;)

this is a different love..


turkosoutfit

DATUM: 2011-11-06 / TID: 13:39:55

detta skulle vara fint på Saiguss! ;p Om han vore min skulle jag defenetivt köpa detta!

det är ju bara att börja spara

DATUM: 2011-11-05 / TID: 13:19:57

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

DATUM: 2011-11-04 / TID: 11:54:00

8. Min största rädsla inom ridsporten-stryker den då jag skrev typ likadant på dag.7 - Inom ridsporten skulle det nog vara Angelica Augustsson! Tycker hennes häst ser otroligt kul ut att rida, men väldigt het ;) Skulle också kunna byta liv med Olivia från Ponnyakuten. Hennes ponny Gerry ser otroligt mysig ut att rida!

är såå nervös!

DATUM: 2011-11-03 / TID: 17:40:25

just nu är jag såhäääär nervös. Ska inte berätta något, men det har något med hästar att göra. Om det blir något av detta så är det ju självklart att jag avslöjar! ;) Nu ska jag fixa klart designen & lägga in den. förlåt för alla inlägg utan bild, men det är något så jag kan inte lägga in bilder :/

hann inte :(

DATUM: 2011-11-03 / TID: 10:09:30

hann inte lägga in designen igår. Fick ansiktsmåla en timme till & sen var jag med kompisar hela kvällen, så tyvärr :( Men ska verkligen försöka hinna idag! det är nå skumt, det går inte att lägga in nå bilder idag heller?

Pay'n jump på waldo<3 - Ella

DATUM: 2011-11-02 / TID: 19:16:13

Idag så var det ju Pay'n jump för mej :-) hade som sagt waldo. Det var en tjej som hade han innan mej och han var jätteseg för henne på framridningen, men dom blev felfria. Sen när jag hoppade upp på han var han sjukt seg! Det var rörigt och bara en funktionär på framridningen och hon som var på framridningen sa åt mej att skritta helst tiden? Jag fick några språng på hindrerna(en oxer och ett räcke) men jag kännde att jag inte hade något flyt alls :-( Väl inne på banan Taggade han till och det gick bra! Jag kände att jag hade ett någolunda bra tempo, hade dock kunnat gå lite fortare, men det var ju första gången jag hoppade bana på han satt. :-) rev dock näst sista hindret, vilket kändes väldigt surt :-( Sen skrittade jag av han och så och efter det spännde jag upp sadelgjirden och ledde han. Sen tog jag in han och pussade på han ;-) Jag ska nog vara med på hopp km på han 12 november om han är ledig. :-) Min dator har typ krashat så jag bloggar från mobilen och då funkar det inte att ladda upp bilder. :-( /Ella

7. En sak som aldrig får hända!

DATUM: 2011-11-02 / TID: 13:18:00

det är nog att jag blir så pass allerigsk eller skadar mig så jag ALDRIG kan rida igen! Skulle seriöst aldrig klara mig utan ridning! En annan sak som aldrig får hända är nog att den ponnyn som betyder världen för mig tas bort från mig, jag vet att någon dag kommer det att hända, men när det händer kommer jag gå i tusen bitar!

bloggdesign

DATUM: 2011-11-02 / TID: 10:17:19

ikväll kommer en ny design komma upp :D Det är bara lite småfix som ska göras sen så.. Så ikväll någongång kommer den komma upp, hoppas Ella också gillar den ;) är nå fel så inga bilder tyvärr :(

Teori-Ella

DATUM: 2011-11-01 / TID: 20:01:55

Idag var det ju teori på ridningen. Vi gjorde test till ryttarmärke 2. Jag hade helrätt, wiho! ;-) Hihi, jag är jättenöjd! Vår grupp blev också p3 (ponny trea) idag. I slutet fick vi bestämma hästar till nästa gång och jag ville ha robby, så jag fick han! :-D Blir ett kort inlägg och ingen bild nu eftersom jag bloggar från mobilen. Är så sjuukt nervös inför Pay'n jump i morgon! /Ella

Teori-Tova

DATUM: 2011-11-01 / TID: 19:14:21

hade ju somsagt teori idag. Gick faktiskt rätt bra, men några slarvfel här & där, men är nöjd :) Fick även bestäma häst tills nästa vecka. Frågade om det gick att rida Saiguss nästa vecka (han har dragit ut två "vargtänder" & kan inte ridas på bett) Cissi sa att det gick då han skulle sättas igång i helgen, så jag tog honom :DDD Gick och mös med bästa ponnyn en stund. Han är bara för gullig ♥ Träna lite smått i boxen med honom & reagera på min röst & så, han fatta typ på första försöket, gullplutt! Borsta honom & pussade lite på honom gjorde jag också :D Cissi kom & sa såhär: -Du är rätt förtjust i honom, va? Jag svara att han är jättemysig & jag gillar honom jättemycket då sa hon att det är bra att han får lite kärlek i boxen.. :)
Ska kanske hinna med att åka upp en sväng imorgon & mysa lite med honom & kolla på Pay N Jump, kanske fota? Strök mig idag, då jag ska hoppa KM istället på Saiguss :D

kärleken till dig går inte att beskriva ♥

8. Min största rädsla inom ridsporten - Ella

DATUM: 2011-11-01 / TID: 18:52:00

Oj, det var svårt! Men det är väl att bli så skadad att jag inte kan rida och hålla på med hästar något mer. Men det händer väldigt sällan såna olyckor. Så då är det väl att gå omkull med en häst, ramla av och bli trampad eller att en häst som jag älskar skulle dö.
Jag och Waldo♥